05:22, sre, 3. Jul

FOTO in VIDEO: Ob začetku gradbenih del za prizidek OŠ Lenart posadili hrast in zakopali časovno kapsulo





Pred Osnovno šolo Lenart so danes po krajši slovesnosti ob začetku del izgradnje prizidka k stavbi Osnovne šole Lenart posadili hrast in obenem zakopali časovno kapsulo.

V spomin na začetek gradbenih del prizidka, za katerega so si prizadevali deset let, so na dvorišču osnovne šole posadili hrast kot simbol moči in uspeha. Ta odraža tudi vztrajnost in trdnost učencev, ki kot hrast kujejo trdne korenine v znanje in prijateljstvo. Za kulturni program so poskrbeli učenci OŠ Lenart, zbrane pa sta pozdravila župan Občine Lenart Janez Kramberger in ravnatelj OŠ Lenart Marjan Zadravec. Prav tako je zbrane nagovoril državni poslanec Franci Breznik. Ena od učiteljic pa je prebrala sporočilo, ki so ga bodočim generacijam namenili in dali v časovno kapsulo.

V sklopu investicije se bo zgradilo prizidek matičnega objekta OŠ Lenart, s čimer bo vzpostavljenih devet učilnic I. triade, štiri specializirane učilnice, prostor za druženje, jedilnica, knjižnica s čitalnico, garderobe, prostori za učitelje in ostali servisni prostori ter komunikacije. Vrednost projekta po tekočih cenah znaša 7.415.629,92 evra, investicija pa naj bi bila zaključena do konca julija prihodnje leto.

Župan Občine Lenart Janez Kramberger je ob tem povedal, da so si na Občini in na OŠ Lenart več kot deset let prizadevali za dozidavo prizidka, namreč s tem bi imeli pouk na enem mestu. Zaradi tega se zahvaljuje vsem, ki so si prizadevali za to. Pri tem pa so v časovno kapsulo dali razmišljanje učiteljice ter ravnatelja Zadravca, župana Krambergerja in državnega poslanca Breznika.

Marjan Zadravec, ravnatelj OŠ Lenart, je prav tako strnil misli ob začetku prizidka in povedal več o posaditvi hrasta. Povedal je, da gre za zgodovinski korak v občini, ne samo za šolo, ampak tudi za skupnost. Spregovoril je tudi o spoštovanju. Prav tako tudi o tem, da bo naslednje leto dozidava zaključena, na katero komaj čakamo. Hrast pa bo rasel skupaj zs prizidkom in nato še naprej.

Pri posaditvi hrasta je bil tudi državni poslanec Franci Breznik, ki je v štirih letih delovanja kot državni poslanec sodeloval pri razpisu za sofinanciranje izgradnej vrtcev in šol v Sloveniji. Povzel je svoj trud, da bi se dodelilo še več sredstev. Ponosen je na OŠ Lenart, ki je ne nazadnje prav njegova šola, saj jo je kot otrok tudi on obiskoval.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.