21:23, ned, 30. Jun

FOTO in VIDEO: Spremljamo Deželaka junaka. Včeraj na Koroškem, danes pa …





Včeraj smo ujeli Deželaka junaka, kako se je peljal po Koroški. Danes ga čaka nova pot, nove dogodivščine, nova poznanstva. Poglejte, kako navdušeno so ga sprejeli v Vuzenici in na Muti.

Na svoji poti po Sloveniji Miha Deželak ni sam. Družbo mu dela odlična ekipa, ki skupaj z njim diha, vozi, kolesari, spodbuja otroke, mladostnike in odrasle. Vse z enim in istim ciljem: da uživajo ob srečanju z Deželakom junakom in da skupaj pomagajo otrokom, ki zaradi socialne stiske družine ne morejo na morje. Deželak junak s svojo akcijo že deseto leto zbira prostovoljne prispevke, da bi omogočil prav tem otrokom, da bi nekaj dni uživali na morju.

Miha Deželak in Luka Basi na Muti

Na Koroškem ga je spremljal Luka Basi, pevec, ki je zapel znano pesem tako na Muti, kjer so se najprej ustavili sredi hudega naliva, ki pa ni prestrašil nikogar. Miha Deželak pa je bil navdušen nad otroci tako, kot so bili tudi oni nad njim. Pozdravili so se, poklepetali so, nato pa ga spustili, da se je odpravil še v Vuzenico.

V Vuzenici pa so se zadnji hip odločili, da Deželaka junaka ne bodo pričakali na igrišču, saj je močno deževalo, ampak so se odločili za dvorano, telovadnico osnovne šole. Otroci so posedli po tleh ali pa stali in nestrpno čakali na Deželaka junaka, tako kot na Muti so tudi oni napisali več transparentov in komaj čakali, da pride. In potem so morali odpreti vrata na stežaj, saj sta se Luka Basi in Miha Deželak kar zapeljala v telovadnico:

In potem je sledilo fotografiranje, snemanje, objemanje, pogovarjanje. In še preden se je Deželak junak odpeljal naprej, nam je zaupal, da tako na tiho želi, da bi tudi letos dosegli magično mejo pri zbiranju prostovoljnih prispevkov za otroke. A hkrati, da čisto vsak evro šteje, z magično mejo ali brez nje, saj vsak evro pomaga otrokom.

Nov dan, nova trasa

Danes Deželaka junaka čaka sedmi dan kolesarjenja. Po načrtih ob 7.00 Ormož, od tam v Veliko Nedeljo, Dornavo. Nato ob 10. uri na Ptuju, sledi Hajdina, pa naravnost na Ptujsko goro, ob 11. uri pa v Majšperk.

Po Majšperku, kjer bo v športnem parku, v Šoštanj, kjer bo predvidoma ob 15.10, uro kasneje v Mozirju, sledijo Braslovče in Polzela. Potem pa še Šempeter in Žalec.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.