18:25, ned, 30. Jun

Lenarški duhovnik kot navijač na tekmo Slovenije: “Povezanost, nesebičnost, darovanje svojih talentov za druge, in sprejemanje talentov drugih”





Marjan Pučko je duhovnik v župniji svetega Lenarta v Slovenskih goricah.

Navdušen je nad športom, še posebej rad pa spremlja nogomet, ki ga je v preteklosti rad tudi igral. Pred kratkim se je kot navijač udeležil tekme med Slovenijo in Dansko na evropskem prvenstvu v Nemčiji, zapišejo na portalu Aleteia.

“Navdušen sem nad vsemi športi, res pa je, da me nogomet najbolj privlači, saj sem ga rad tudi sam igral. Tudi papež Frančišek velikokrat nogomet izpostavi kot šport, ki nas uči življenja v občestvu, enotnosti, povezanosti, darovanja drug za drugega, kjer se znotraj igre to najbolj vidi,” je duhovnik dejal za Aleteia.

Pučko poudari: “Vse to se zelo dobro vidi tudi v naši trenutni reprezentanci: povezanost, nesebičnost, darovanje svojih talentov za druge, in sprejemanje talentov drugih, pomoč … Če darujemo vse, kar zmoremo, pridejo lepi uspehi.”

Opiše še: “Prespali smo v hiši, ki je v lasti slovenske katoliške misije v Stuttgartu. Tam se je znašlo pet različnih skupin navijačev, ki se med seboj nismo dobro poznali. Ker je bila ravno nedelja, sem omenil, da bom daroval sveto mašo. Bil sem zelo presenečen, ker so se mi pridružili čisto vsi, ki so bivali z menoj v domu.”

Celoten intervju je na voljo TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.