18:35, pon, 22. Jul

VIDEO: Regina je prvič nastopila na MMS in predstavila novo pesem “Zopet plešem”





Regina je poskrbela za novo poletno plesno osvežitev. Pesem Zopet plešem, ki jo je zapela na Melodijah morja in sonca, ima elemente poletnega plesnega hita, ki nas ne bo pustil sedeti, ampak nas bodo ob njenih ritmih pošteno zasrbele pete.

Ob 20-letnici sodelovanja s Ferijem Lainščkom je nastalo besedilo za pesem Zopet plešem, skladbo pa je Regina premierno predstavila na odru MMS. Tokrat je na odru tudi zaplesala. V plesni koreografiji sta se ji na odru pridružila Maja Pucelj in Peter Fileš.

Regina, ki je znana kot kraljica festivalov, saj je na odru Eme stala že osemkrat, na odru Popevke pa devetkrat, je na oder MMS stopila prvič: “Od festivalov sem se zavestno odmaknila, a povabilu Ferija Lainščka sem se odzvala brez razmišljanja, ker je z njim tako lepo delati. In letos praznujeva 20-letnico najinega sodelovanja. On je poet, ki me pozna in me začuti in zato sem bila še toliko bolj vesela, ko sem prebrala besedilo. Moj mož Aleks Kogoj je vse še zaokrožil z glasbo v ritmu, kjer je čutiti pridih salse in bossa nove.”

Regina je to leto štartala nov projekt v stilu elementov bossa nove, jazza in sambe. Prva skladba Te plave oči, v kateri je čutiti nove, barvite in pozitivne ritme in vibracije, je izšla pred kratkim, nova aktualna Zopet plešem pa sledi tem glasbenim vibracijam.

Regina je o svoji glasbeni preobrazbi povedala: “Vokalno se odlično počutim v tem žanru.” Naša znana vokalistka z novim stilom realizira dolgoletno željo po novi zvrsti glasbe, ki ji je kot pevki zelo blizu. “Vedno sem iskala nove sloge v glasbi in ta je nekaj posebnega. Akustika je nekaj, s čimer sem začela, in lahko rečem, da sem se vrnila k svoji prvi ljubezni. Zelo pa sem vesela in srečna, ker se mi je po dolgih letih na odru pridružil moj najljubši kitarist- moj mož Aleks. To je zame resnično posebno zadovoljstvo, ki me čustveno popelje na najine začetke, ko sva se predstavljala še kot duo Regina,” je čustveno povedala.

Regina je v novi zasedbi publiko nagovorila lani na koncertu in odzivi so bili tako dobri, da je vse klicalo po reprizi in tako je v nastajanju projekt z novimi skladbami ter že znanimi v novem slogu, pod katere se kot aranžer podpisuje njen mož Aleksander Kogoj, producent in filmski režiser.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.