18:37, pon, 22. Jul

FOTO in VIDEO: Slovenska ženska rokerska skupina Hellcats se s turneje po Veliki Britaniji odpravlja še na Finsko





Kmalu po zaključku uspešne turneje po Veliki Britaniji, na kateri so nastopale vse od Škotske pa do Walesa, se naše rokerk, združene v skupini Hellcats, odpravljajo na Finsko, kjer bodo kot glavne nastopajoče nastopile na festivalu Vahantarock.

Gre za še eno od priznanj mednarodne prepoznavnosti Hellcats, ki bodo tako poletni vročinski val v naših krajih zamenjale za bolj prijazno finsko podnebje.

Festival Vahantarock si utira pot med najbolj cenjene festivale trše rokovske glasbe na Finskem in tam bodo nastopile z uveljavljenimi domačimi skupinami, saj v tej državi tako kot v celotni Skandinaviji to vrsto glasbe preprosto obožujejo.

Slovenska ženska rokerska skupina Hellcats je vse bolj uspešna v tujini. Vir: KUD Strela

To pa ne bo njihov zadnji letošnji nastop v Evropi, saj bodo koncertirale še v Franciji, v centru Pariza, ter na Nizozemskem in v Belgiji. Če želi kdo spremljati Hellcats na njihovi evropski poti naj si ogleda spored nastopov, punce bodo seveda vesele vsakega domačega ljubitelja glasbe.

Dekleta iz skupine Hellcats se na odru dobro razživijo. Vir: KUD Strela

Kot zanimivost naj dodamo, da bo njihova nova skladba Črna Burja – Black Thunder, ki zapiha tudi na Finskem, uporabljena kot glasbena podlaga nove serije, ki se bo predvajala na Netflixu, predvidoma v naslednjem letu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.