01:25, tor, 9. Jul

Študija energetske učinkovitosti za SERŠ





Študijo energetske učinkovitosti za SERŠ – Maribor, ki so o izdelali v podjetju OVEN, so predstavili danes na tiskovni konferenci. Ob tej priložnosti pa je podjetje OVEN d.o.o. predalo študijo SERŠU – u.

Za SERŠ Maribor so v podjetju OVEN d.o.o. izdelali preliminarno študijo energetske učinkovitosti, katera vključuje opis objekta, popis obstoječega stanja, opisuje obstoječo porabo energentov, predloge za investicijsko rekonstrukcijo in predloge ter priporočila za modernizacijo.

Srednja elektro – računalniška šola Maribor (SERŠ) ogreva 11.000 kvadratnih metrov lastnih površin, ki jih uporabljata III. gimnazija Maribor in Fakulteta za strojništvo oz. Srednja strojna šola na Smetanovi ulici.

SERŠ tako porabi 35% vseh materialnih stroškov samo za ogrevanje. Po besedah ravnateljice Irene Srša Žnidarič, ogrevajo s kurilnim oljem, kar je med najdražjimi možnostmi. Stavba je stara 56 let in razen stavbnega pohištva energetsko neobnovljena, razen oken in vhodov v šolo, razen enega.

SERŠ ima v okviru tega projekta predvsem interes zmanjšati stroške ogrevanja z različnimi ukrepi:
– z obnovo fasade,
– obnoviti kurilnico,
obnoviti streho s toplotno izolacijo.

Podjetje OVEN d.o.o. je za SERŠ Maribor naredilo preliminarno študijo energetske učinkovitosti in jo danes tudi izročilo v roke šole. Projekt vsebuje opis objekta, popis obstoječega stanja, opisuje obstoječo porabo energentov, predloge za investicijsko rekonstrukcijo ter predloge in priporočila za modernizacijo.

Povzetek predlogov in priporočil daje celotno sliko vseh predlogov, kar služi za enostavnejšo odločitev izbire energenta v prihodnosti.

Na novinarski konferenci so bili prisotni direktor podjetja OVEN d.o.o. Miroslav Prešeren, ravnateljica SERŠ – a Irena Srša Žnidarič, ter vodja izdelave projekta Aleš Fukne – Kokot.

DSC_6240

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.