01:21, čet, 5. Sep

Kaos: Učenci ostali na avtobusnih postajah, prepolni avtobusi peljali mimo čakajočih, ljudje so zgroženi





Novi vozni redi so povzročili nezadovoljstvo. Številni poročajo o tem, da so prepolni, da čakajoče na avtobusih pustijo in peljejo mimo. Spet drugi so poročali o tem, da avtobusov spoh ni bilo videti. Mnogi potniki so se pritožili, da avtobusi, polni do zadnjega sedeža, kar peljejo mimo postaj, ponekod pa avtobusov sploh ni.

“Sprašujem predvsem dijake in tiste, ki uporabljajo javni potniški promet: Ima še kdo težave z voznim redom avtobusov? Da so nabito polni in da se ne da priti na avtobus?” je danes na družbenih omrežjih objavila mamica, ki je bila nad dogajanjem zgrožena. Druga mama pa je komentirala: “Mia ima zjutraj srečo, da vstopa v Benediktu na avtobus. Pravi, da od Lenarta naprej več ni vstavljal, ker ni bilo prostora.”

“Groza. Otroci so ostali v Lenartu, ker ni bilo več prostora… Iz Voličine pa v Maribor sploh ni več linije,” se glasi eden izmed komentarjem.

A takšnih izkušenj je bilo veliko več: “Ne morem verjeti kaj so naredli z javnim prevozom. Prej je med 7. in 9. uro peljalo 5 avtobusov iz Benedikta proti MB, zdaj pa eden na uro. V ponedeljek je bil avtobus že v Benediktu tako poln, da na postaji pred Lenartom sploh ni več pobral potnikov. Nimam otrok, sem pa sama vezana na javni prevoz in to kaj se je zdaj zgodilo ni za nikamor. Od Maribora do Celja nobene direktne linije več . V Petek moram biti v UKC LJ do 12. ure. Startam lahko ob nekaj čez šest, da (s prestopom v MB) pridem tja do devetih. Prej je bila direktna linija ob 7.28. V ponedeljek moram v Radence. Za 20 minutno vožnjo z avtom mi zdaj avtobusni prevoz vzame več kot uro (prej pa malenkost manj kot 30 min). Toliko o tem kako bo potovanje zdaj hitrejše.”

Težave na več koncih

Iz družbe Nomago za 24ur.com odgovarjajo, da niso ukinili nobene linije. “Z novim koncesijskim obdobjem od 1. julija vozne rede medkrajevnega potniškega prometa namreč usklajuje in določa DUJPP in ne več izvajalci prevozov. Julija in dodatno z začetkom novega šolskega leta je bilo v Sloveniji implementiranih zelo veliko novosti in nadgradenj, vzpostavile so se povezave s kraji, kjer doslej javni potniški promet ni bil dostopen, povečala pa se je tudi frekvenca prevozov,” zagotavljajo.

“Glede na izredno veliko število sprememb potnike v teh dneh prosimo za strpnost in potrpežljivost,” sporočajo iz družbe Nomago za 24ur.com. V podravski regiji je za prevoze zadolžena Arriva, kjer so potrdili, da so opazili veliko povpraševanje po določenih prevozih. Dejali so, da se bodo potrudili prilagoditi, a konkretnih odgovor zaenkrat ni. Zadevo bomo spremljali naprej.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.