07:27, čet, 18. Apr

FOTO: Mariborčanka pometla s konkurenco, njena mojstrovina razglašena za najboljšo tetovažo konvencije v Trstu

Ina Lutarič iz Pineapple Tattoo studio, uspešna tetoverka, sicer Mariborčanka, ki se je v Maribor preselila iz Ptuja, se je udeležila tattoo konvencije v Trstu, kjer je pometla s konkurenco in dosegla vrhunsko prvo mesto.

Konvencije se je udeležilo več kot 150 odličnih tetoverjev iz številnih držav. “Konvencije v Trstu smo se letos udeležili prvič, zagotovo pa ne zadnjič. V osnovi je bila sicer neplanirana, tako da je bilo potrebno kar na hitro urediti vse potrebno. Iskanje modela, iskanje idej za motiv in celotna priprava. Organizatorji so se res ekstremno potrudili za celoten dogodek, ki je potekal res pohvalno dobro. Nobenih zapletov, ustrežljiva ekipa je poskrbela za čudovito in noro vzdušje,” nam je zaupala Ina. Povedala je, da so bili odlično sprejeti in opaženi s strani obiskovalcev in mnogih odličnih artistov: “Kot na vsaki konvenciji smo tudi tokrat sklenili veliko novih poznanstev v tattoo svetu.”

Priprave so se začele dober teden prej. Najprej je iskala ideje, poskušala različne usmeritve, da je na koncu našla tisto pravo. “Za tem se je začel postopek priprave “dizajna” za motiv, ki se je vlekel nekaj dni. Vedno rada prespim zadevo, ker sčasoma zagotovo opaziš nekaj, kar ni idealno ali bi lahko bilo boljše. Na sami konvenciji je zmeraj najprej treba pripraviti konvencijski prostor in urediti delovni prostor,” je opisala.

“Celoten motiv ima v sebi nekoliko “norosti”, igrivosti, zasanjanosti, mogoče celo evforičnosti”

“Kot ponavadi, sem skupaj z modelom zasnovala osnovna izhodišča. Med primeri, ki jih je poslala, sta bila tudi surrealistični umetnik Salvador Dali in Mickey Mouse. Ker rada ustvarjam surrealistična dela, sem ju združila v motiv, kjer sem imela v mislih predvsem Dalija samega in njegov prenos sveta sanj na platno. Hotela sem predstaviti neko nasprotje: razvoj – sanje. Celoten motiv ima v sebi nekoliko “norosti”, igrivosti, zasanjanosti, mogoče celo evforičnosti,” je še povedala mojstrica tetovaž.

FOTO: osebni arhiv

“Šok! Klicali so me na oder”

Mešanje barv ji je vzelo približno uro časa. V soboto je tetovirala približno osem ur, dan kasneje še sedem. Prijavili so se v kategorijo Best of show – najboljši tattoo konvencije, saj,  kot je dejala Ina, ni bilo ustreznejše kategorije, v katero bi se lahko tattoo uvrstili. Priznala je, da je bila ekipa med samim ocenjevanjem zelo na trnih. “Nato je napočil čas, da je pred sodnike šel moj tattoo. V trenutku, ko je moja modelka stopila na oder,  je dvorana začela ploskati. Že takrat sem padla v šok, ker je bil to edini tattoo, kjer so to naredili. Začela sem upati. Potem so razglasili 3. mesto, še 2. in sem si sama pri sebi mislila “ok, to je to, enostavno predobri artisti so bili, če bi bilo, bi bilo kaj od tega”. Potem pa šok. Klicali so me na oder! Res, res, res, nora izkušnja, konvencija, ki je zagotovo ne bom pozabila!”

FOTO: osebni arhiv

Zanjo je to dodatna potrditev, da je na pravi poti. “Nikoli nisi tako dober, da ne bi mogel biti boljši! Takšno izkušnjo in potrditev si vedno vzamem kot zagon, da vložim v moje delo še več energije, se še bolj izpopolnjujem in si postavljam nove cilje. Nikoli si nisem mislila, da bom kdaj toliko uspešna, nikakor pa nisem razmišljala o Best of show nagradah!”

Čestitke Ini in še veliko tovrstnih uspehov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.