11:53, sre, 24. Jul

FOTO: Podpisana pogodbe z izvajalcem za obnovo stare tribune, ta naj bi bila končana v rekordnem času

Mestna občina Maribor je danes na stadionu Ljudski vrt organizirala slavnostni podpis pogodbe z izbranim izvajalcem v postopku javnega naročila na obnovo stare tribune Ljudskega vrta.

Mariborski župan Saša Arsenovič je ob podpisu pogodbe strnil svoje misli: “Danes je velik dan za mesto Maribor, za športni del mesta Maribor. Ponosen sem, da nam je v tako kratkem času uspelo s pomočjo čudovite ekipe realizirat še en projekt, ki je stal in se je dolgo mislilo, da ne bo narejen. Z direktorjem podjetja Makro 5 gradnje Igorjem Hvastjo sva se dogovorila, da bodo končali pred rokom, tako da se bo tudi U-21 drugo leto lahko odigral tukaj. Razmišljamo in snujemo tudi dokončanje okolice na severozahodnem delu stadiona. Želimo dokončati športno infrastrukturo, ki postaja osrednje prizorišče za celo mesto, tudi za druge vsebine, ki jih mesto potrebuje in želi. Vsak organizator pa bo moral upoštevati, da je tu sveta trava, ki jo bo potrebno zaščiti in predati nazaj Nogometnemu klubu Maribor.”

Kot še pove mariborski župan si želijo, da klub na stadionu še naprej zbira šampionske naslove in se igra Liga prvakov: “Narejen bo po vseh najnovejših predpisih, upam da se bodo tudi igrale tekme državne reprezentance. Projekt je cenejši, boljši in po zagotovilih bo narejen v rekordnem času.” Kot še doda, bo sicer na obnovljeni tribuni nekaj manj sedežev, upajo pa da bo prodanih več letnih vstopnic in tako izpada prihodka ne bo.

Igor Hvastja, direktor podjetja Makro 5 gradnje, ki bo sanacijo izvedlo je povedal: Nam je v čast, da bomo sodelovali v prenovi tako kultnega objekta kot je Ljudski vrt. Naredili bomo vse kar je v naši moči, da bomo dokončali dela junija. Z našimi inženirji preigravamo možnosti kako bo delo potekalo. Ob obstoječega ostane samo lok in nekaj zgornjih stopničk. Najprej se bomo lotili rušitvenih del in potem začnemo v notranjosti. Notri bodo razni prostori, ki so potrebni za delovanje objekta, kot je stadion, na visokem nivoju, vse kar zahteva UEFA. Vip loža, dvigala …”

Drago Cotar, predsednik NK Maribora pa ju je dopolnil: “Danes je lep dan, pa še sonce sije. Ta stadion je dom NK Maribora, tudi mi smo prispevali delček k projektni dokumentaciji. Zelo smo veseli da se obnova začenja, najbolj bomo veseli, ko bo zadeva končana in ko bodo gledalci in nogometaši lahko prišli na stadion. Mogoče je trenutno situacija res še najboljša za dela.”

Dela se začnejo prihodnji teden.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.