15:58, ned, 23. Jun

FOTO: Žrtve policijskega solzilca tudi otroci na otroških igriščih

Poročali smo že, da bo danes zaradi novih napovedanih protestov v Ljubljani, danes pouk ponekod potekal na daljavo.

Tudi otroci so kasirali solzivec. Jokanje teh otrok je bilo zame najhujše kar sem danes videl”

Družabna omrežja so preplavile fotografije včerajšnjih protestov, ko so policisti uporabili tudi vodni top in solzilec. Žal so bili le-tega deležni tudi tisti, ki se protesta niso udeležili, temveč so se po naključju nahajali v bližini. Tako je solzilec dosegel tudi eno izmed otroških igrišč, kjer so se igrali najmlajši. Miloš, ki je delil fotografijo je pripisal: “Take surovosti si policija še ni privoščila. Baje, da so bili vmes tudi tuji policisti. Kakorkoli, naše ljubezni do policije je bilo z včerajšnjim dnem konec. Zapravili so si edino možnost, ki so jo imeli, da se tudi oni izognejo tej noriji. Narod!

“V parku Tivoli je bilo ogromno družin z otroki, ki niso bili na protestu. To policistov ni zanimalo. Tudi otroci so kasirali solzivec. Jokanje teh otrok je bilo zame najhujše kar sem danes videl. Policisti niso bili niti enkrat izzvani. Vsaj kolikor sem jaz videl tega izzivanja ni bilo. So pa tokrat oni prvi napadli,” še zapiše Miloš.

“Bombe živčnega strupa, ki mu olepšano rečemo solzivec, so padale po otroškem igrišču”

Oglasila se je tudi Damjana, ki je bila v tem času z otrokom na igrišču. Zapisala je: “Sama sem bila prav v te trenutku tam, tekli smo proti igrišču, ker smo mislili, da tja ne bodo metali. Pa so. Ne le enkrat, najmanj 6 krat.”

“Bila sem tam, bombe živčnega strupa, ki mu olepšano rečemo solzivec, so padale po otroškem igrišču. Najmanj 6 bombic,” še zapiše.

Marko pa je ob tem pripisal, da bi morali ta dan biti starši previdnejši: “Neodgovornost staršev, ko so pustili otroke same na igrišču, kljub napovedim protestov po socialnih medijih v neposredni bližini … in nasilni protesti so se že zgodili … tudi policija je opozorila dan pred tem … in tudi izdala je oddlok o zbiranju … Policija sigurno ni streljala med otroke … veter piha in je težko predvideti kam bo veter obrnil smer in na sliki so nekam veliki otroci na igrišču … glede na velikost igral.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.