11:52, pon, 26. Feb

Gradnja širokopasovnega optičnega omrežja RUNE se nadaljuje

Ekipa projekta RUNE sporoča, da se v ponedeljek 4.4.2022 nadaljuje gradnja širokopasovnega optičnega omrežja RUNE na območju občin Benedikt, Duplek, Kungota, Lenart, Maribor, Pesnica, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih Goricah in Šentilj.

Gradnja omrežja med naselji bo najprej stekla dalje v občinah Pesnica in Kungota na relaciji Gačnik – Kungota, v občini Šentilj pa na relaciji Vranji Vrh – Zgornja Velka.

Gradnja omrežja do uporabnikov pa bo najprej stekla dalje v naseljih Selnica ob Muri v občini Šentilj in v naseljih Jareninski Vrh in Vajgen v občini Pesnica. Nato se bo gradnja omrežja med naselji kot tudi gradnja omrežja do uporabnikov postopoma širila še naprej in tudi na območja drugih, zgoraj navedenih občin, so sporočili.

Izvedbo gradbenih del na območju omenjenih občin je prevzel novi izvajalec, podjetje Jemada d.o.o. in konzorcij lokalnih izvajalcev. “Če ste predračun že plačali, vas bo, ko bo čas za izvedbo priključka na vašem naslovu, kontaktiral njihov predstavnik, da se dogovorite o podrobnostih ter terminu izvedbe,” pojasnijo.

“Če naročila ali dokumentacije za izgradnjo priključka še niste oddalitukaj preverite informativen termin izgradnje priključka na vašem naslovu. V primeru, da je ta leto dni ali manj, lahko oddate naročilo. Strošek za izgradnjo priključka pa plačate po predračunu, ki ga prejmete najprej tri mesece pred možno izgradnjo priključka,” še zapišejo.

Ob koncu pa so dodali, da se iskreno opravičujejo, ker se je gradnja omrežja RUNE zavlekla veliko dlje kot so načrtovali in si želeli. “Potrudili se bomo, da bodo dela od sedaj naprej tekla tekoče, da vam bomo lahko čim prej zagotovili uporabniške priključke.”

foto: Zemeljska gradbena dela v naselju Malna v občini Sveti Jurij v Slovenskih Goricah, februar 2021

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *