23:10, pon, 17. Jun

Premier Golob obsodil napad na slovaškega premierja

Predsednik vlade Robert Golob je ostro obsodil današnji napad na slovaškega kolega Roberta Fica, ki je bil ranjen v streljanju blizu Bratislave. V odzivu na družbenem omrežju X je Golob slovaškemu premierju želel čim hitrejše okrevanje.

Populistični slovaški premier Fico je bil ranjen v streljanju po srečanju slovaške vlade v kraju Handlova blizu Bratislave. Prepeljali so ga v bolnišnico. Po informacijah nekaterih slovaških medijev je bil ranjen v trebuh, njegovo stanje pa je resno.

Osumljenca za streljanje so prijeli. Slovaško notranje ministrstvo je sporočilo, da je šlo za poskus atentata na premierja.

Fico, ki je bil slovaški premier že med letoma 2006 in 2010 ter med letoma 2012 in 2018, se je po volitvah septembra lani vrnil na oblast na čelu populistično-nacionalistične koalicije. V prvih mesecih na čelu vlade v Bratislavi je januarja ustavil vojaško pomoč Ukrajini, aprila pa je vlada potrdila predlog zakona, ki predvideva razpustitev javne radiotelevizije RTVS in njeno preoblikovanje v novo medijsko institucijo.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.