21:27, sre, 12. Jun

Raiven Slovenijo popeljala v finale izbora za pesem Evrovizije

Raiven je na evrovizijskem odru sporočilo Veronike prenesla mednarodnem občinstvu s čutnostjo in eteričnostjo, ki sta zaznamovali njen nastop, in Slovenijo popeljala v finale 68. izbora za pesem Evrovizije.

Evrovizijski oboževalci so padli pod urok zvoka sirene ter s spletnimi in telefonskimi glasovi ponesli Raiven med 25 nastopajočih, ki se bodo v velikem evrovizijskem finalu potegovali za zmago.

”Ne morem verjeti! To je res eden od najbolj srečnih trenutkov v mojem življenju … Sploh še nisem dojela in zelo sem hvaležna …” je svoje prve občutke opisala Raiven. Raiven, ki pred samim nastopom ni skrivala, da se na odru počuti odlično in da se nastopa veseli, je Veroniko predstavila suvereno in vokalno dovršeno, atmosfero mističnosti pa je dodatno potencirala megla in gibalna ekspresija naše sirene in plesalcev, članov baletnega ansambla SNG Opera in balet Ljubljana, pod koreografsko taktirko Lukasa Zuschlaga.

Mezzosopranistka, avtorica in harfistka je zgodbo Veronike na največjem glasbeno-televizijskem spektaklu poustvarila skupaj z Lukasom Baremanom, Marin Ino, Filippom Joriom, Matteom Morettom in Matejo Železnik. Vizualno pripoved je Raiven nakazala že ob predstavitvi skladbe in z njo postavila temelj za veliki evrovizijski oder. Nastop so sooblikovali režiser Nejc Levstik, oblikovalec luči Črt Birsa in VFX ustvarjalec Žiga Radulj, za kostum in stilsko podobo pa je poskrbela AEMONA. Evrovizijsko razglednico, ki smo si jo ogledali pred nastopom, je Raiven pred časom posnela v Celju.

Raiven zdaj vso pozornost posveča nastopu v finalu, ki bo v soboto, 11. maja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.