16:23, čet, 30. Nov

Trojnega morilca v Gerečji vasi toži tudi 7-letni sin, spremenil je tudi priimek: “Veš, jaz sem imel atija rad, samo zdaj ima črn srček”

“Silvo Drevenšek moril pred očmi 4-letnega sina, preti mu odvzem roditeljske pravice. Matiji je vzel mater in stare starše, malček se je odpovedal njegovemu priimku,” navajajo Slovenske novice.

Matija danes pripoveduje: “Veš, jaz sem imel atija rad, samo zdaj ima črn srček, kaj je naredil, zdaj pa ga nimam več rad.”

Njegov stric Miha je po zločinu naredil vse, da je ostal v njegovi oskrbi

Njegova mama, Matijeva babica, se je po dogodku borila za življenje, a ko je Miha prišel v bolnišnico poln upanja, je doživel besede, ki se jih je bal slišati. Poleg sestre in očeta je umrla tudi ona. Po trojnem umoru je moral Miha poiskati strokovno pomoč. Diagnosticirali so mu akutno posttravmatsko motnjo. Še dolgo je imel more, navajajo Slovenske novice.

Njegov sin zahteva 115 tisoč evrov

V pravdi Lešnik proti Drevenšku bo torej ptujsko sodišče kmalu izdalo sodbo, medtem pa Drevenškovih srečanj s sodišči še ni konec, navajajo Slovenske novice. V kazenskem postopku je bilo slišati, da poleg Mihe od njega odškodnino terja tudi sin Matija. Navajajo: “Odvetnik Danijel Planinšec je namreč v spis vložil premoženjskopravni zahtevek, v katerem otrok od očeta, ki mu je umoril mater in stare starše ter mu s tem povzročil neizbrisno trpljenje in trajno duševno okvaro, zahteva 115 tisoč evrov.” Sam je izrazil tudi željo, da se odslej piše po mami in ne več po očetu.

Zna pa se zgoditi, da bo Drevenšek izgubil tudi roditeljske pravice, kar je najtežji poseg v pravice staršev. Pristojni CSD je namreč na pobudo Lešnika, ki je skrbnik svojega nečaka, na sodniji vložil predlog, da trojnemu morilcu odvzamejo roditeljsko pravico.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav