01:18, sob, 2. Mar

V Sloveniji vaje vojakov: Usposabljali se bodo kontrolorji združenih ognjev

Od ponedeljka, 12., do četrtka, 15. februarja, se bodo na Osrednjem vadišča Slovenske vojske Postojna usposabljali kontrolorji združenih ognjev.

Usposabljanje kontrolorjev združenega ognja bodo podpirali in izvajali lastno usposabljanje pripadniki 15. polka vojaškega letalstva z letali Pilatus PC-9 M Hudournik in helikopterjem Bell 412, artilerijska enota Slovenske vojske z minometi ter letala F-16 ameriških letalskih sil.

Posadke letal in helikopterjev bodo urile pilote in tehnično osebje pri zagotavljanju ognjene podpore iz zraka, izvajanju taktičnega poleta, izmika z območja delovanja ter poenotenju postopkov izvajanja letalskih operacij. Artilerijska enota bo izvajala kontrolo tehnično streljanje in podpirala usposabljanje kontrolorjev združenih ognjev, so zapisali v sporočilu za javnost.

15. polk vojaškega letalstva bo v času izvajanja vojaških letalskih operacij na letališču Postojna zagotovil koordinatorja za usklajeno in nemoteno delovanje letališča Postojna. V usposabljanje bo vključen tudi 16. center za nadzor in kontrolo zračnega prostora Republike Slovenije, ki bo skrbel za usklajeno in varno izvajanje letalskih operacij.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *