16:29, tor, 21. Maj

Žalostna zgodba labodje družine v Mariboru: Labodko zaradi hudih poškodb uspavali, labod ostal sam s petimi jajčki

Na nas se je obrnila Sabina, ki že več let skrbi za otoček in labodje gnezdo na Drava Centru. V preteklosti je večkrat opozorila na objestneže na Lentu.

“A more res vsako leto zaradi človeške zlobe v mukah umreti labodka mama?! Pišem o labodki, ki jo je prijazna občanka opazila včeraj negibno, ob njenem gnezdu, v katerega je izvalila že pet jajčk. Verjetno so jo opazili tudi drugi a so raje gledali stran. Tipično bi rekla. Žalostno, a resnično za naš lepi Maribor,” je zapisala v uvodu.

Po pogovoru z dr. Golobom, ki jo je po klicu in hitrem posredovanju občanke na mariborski občini, prišel iskat, je imela labodka zdrobljeno nogo in zlomljen vrat od močnega udarca, verjetno avtomobila. “Včeraj so jo rešili trpljenja in uspavali. Žalostno, še bolj žalostno pa je to, da je ostal samček sam, sedi na gnezdu, vidi se, da je zmeden, pogreša svojo partnerko, ne razume, kaj se je zgodilo. Ljudje, so res brezobrazni, avtomobile parkirajo čisto v gnezdo, čeprav vidijo, da sta tam laboda.”

“Kdaj smo postali kot narod tako apatični, brez kančka empatije do živali, ki nam toliko zaupajo, da si v naši bližini izbirajo prostor za gnezdenje? Komu je bila labodka na poti, da jo je iz objestnosti povozil ob njenem gnezdu? Samo da je sparkiral avto?! Upam, da boš vsak dan občutil na sebi zlo, ki si ga naredil, karma vse povrne! Labodka, ti pa počivaj v miru tam za mavrico.”

“Zdaj si rešena, a ostaja tvoj partner, sam s petimi jajčki. Glede na to, da je gnezdo na mestu, ki je za laboda zelo oddaljeno od vode, bo potreboval vsak dan svežo vodo, koruzo in solato, če bo vztrajal pri gnezdu in sam želel valiti,” dodaja.

Če bi kdo želel pomagati in mu prinesti omenjeno hrano, ji lahko piše na Facebook. “A prosim ne mečite labodom kruha! Obveščena je bila tudi Snaga in Mestna občina, da bodo poskrbeli za zaščitno ograjico. Vem, da bo veliko izmed vas spet pisalo negativne komentarje, ampak ni mi mar. Jaz sem njihov glas, to se ne bi smelo dogajati, sploh ne v našem tako lepem Mariboru.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.