23:32, čet, 20. Jun

Karkoli že…razmišljajmo in počnimo to s srcem!

Ja, še eno novo leto je pred vrati. Kje so danes vaše misli?
Če bi za vsak dosežek, doživetje, pomembno spoznanje ali dogodek naredili piko in te pike povezali v sličico…saj veste 1….2….3…..Kakšna slikica bi nastala? Ste zadovoljni in hvaležni za to leto ali bi ga najraje izbrisali iz spomina?Ne glede na to, kaj se nam je dogajalo v tem letu, vse to je tukaj z namenom. Ja, tudi tiste manj dobre stvari, ki so se nam zgodile, so tukaj z namenom, da bi se kaj iz njih naučili in potem šli naprej. Ni vedno enostavno, je pa vredno vsakega napora, saj je spoznanje, da smo šli nivo višje, postali boljša oseba in napredovali, res osvobajajoče in nam daje moč.
Velikokrat opazim, da se je ljudem neprijetno pohvaliti za nekaj, kar so dobrega naredili. Tudi če razmišljajo o preteklem letu, se ne spomnijo nekih svojih majhnih dosežkov, ker se jim zdijo premajhni v primerjavi s kom drugim. Res škoda, saj nam naši dosežki, pa četudi so majčkeni, dajejo veliko moč, za naprej, za nove dosežke. Le ozavestiti jih moramo.

Ste morda nehali kaditi v tem letu? Bravo! Ste dobili novega družinskega člana? Čestitam! Ste ogovorili osebo, ki si je do sedaj niste upali? Odlično! Ste shujšali kakšen kilogramček? Bravo! Ste prebrali kakšno knjigo ali obiskali kakšen seminar, kjer ste dobili novo znanje? Vrhunsko! Ste otroka uspešno uvedli v šolo ali vrtec? Odlično. Ste vsaj 3 % boljša oseba, kot ste bili lani? Čestitam!!!

Torej dragi moji, če niste razmišljali o tem, kako enkratni in čudoviti ste, naj bo to ena nova navada v prihodnjem letu. Če osvojite vsak eno novo navado, bo to za vas uspešno leto! Vendar počnite to s srcem, ne kar govori okolica, mediji ali nekdo drug, ampak to, kar vam govori vaše srce! In ne primerjajte se z nikomer, razen s seboj.

Da bomo lažje postavili cilje za novo leto in »srčno« razmišljali o svojem napredku, bomo skupaj pogledali 7 vodil, ki naj vas spremljajo v prihodnosti.

1. NUJNO POTREBUJEMO VIZIJO
Kaj sploh je vizija? Se sliši predaleč ? Najlepše to lahko opišem z eno simpatično zgodbico…
Sin vpraša očeta: “Oče, kako daleč lahko grem, do kod lahko pridem?”heart
Očetu se je to vprašanje zdelo pomembno in je želel sinu dati dober odgovor. Vzel je avtomobilske ključe in odpeljala sta se na najvišji hrib v okolici. Skupaj sta gledala sončni zahod in oče vpraša sina: “Kaj vidiš?”
Sin mu odgovori: “Vidim neskončno daleč!”
Oče zaključi: “Če vidiš tako daleč, lahko tako daleč tudi prideš.”
Ja, sliši se preprosto in tudi je preprosto. Kakor daleč vidimo, tja tudi pridemo. Le upati si moramo in potem vztrajati. Vsak dan.

2. IZKORISTIMO SVOJ ČAS
Vsak dan dobi vsak od nas enako darilo. To je 86.400 sekund. Ali ga znamo ceniti?
Pomembno je, da naš čas načrtujemo, saj bomo le tako lahko zagotovili dovolj časa za 20160928_174039-1družino in prijatelje. Tudi če potrebujete odmor za kavo, popoldansko spanje ali gledanje televizije ali kaj podobnega…ok, nič ni narobe, vendar načrtujte ta čas… od kdaj do kdaj
boste to počeli.
Vsak teden poglejte kdaj in kako bi lahko izkoristili kar se da največ časa za opravljanje tistih aktivnosti, ki vas najhitreje pripeljejo do zastavljenega cilja in do tega kakšen človek bi radi postali. DO VAŠE VIZIJE.

3. OHRANIMO VERO VASE
Če želimo, da nam bodo drugi verjeli, moramo najprej verjeti sami vase, verjeti v zmago, saj samo če verjamemo v zmago lahko to tudi dosežemo.
Prebuditi je potrebno ODNOS ZMAGOVALCA, do sebe in do stvari katerih smo se lotili. Obkrožite se s pozitivnimi ljudmi, ki vas spodbujajo, negativce pa z »ljubečim« adijo odslovite iz svojega življenja.

4. PREVZEMIMO ODGOVORNOST
Prevzeti je potrebno odgovornost zase in za dejanja, ki jih naredimo. Dobri ali slabi rezultati so odraz tega, kako smo v resnici pripravljeni prevzeti odgovornost.
Če ste »zamočili«, nič hudega, prevzemite odgovornost, prosite odpuščanja, naučite se nekaj iz tega in naredite naslednjič bolje.
Tudi če vam je nekaj odlično uspelo, to ni sreča, naključje ali usoda, to je odraz vaših aktivnosti in prevzemanja odgovornosti.

5. POSKRBIMO TUDI ZA DRUGE
Seveda je bog najprej sebi brado naredil, vendar če bomo v poslu in življenju gledali samo na svoje koristi bo kariera zelo kratka.
Vedno in povsod deluje ta univerzalni zakon…kar daš, dobiš!
Vedno je možnost še komu pomagati, z znanjem, s posvečenim časom, pozornostjo, denarjem,…vedno lahko nekomu pokažemo da nam je mar!

6. DOLOČIMO SI SVOJE VREDNOTE
Kakšna je vaša identiteta? Za kaj se zavzemate? Po katerih načelih se ravnate? Kako delujete? Pri katerem opravilu izgubite občutek za čas? Kaj vam veliko pomeni? …so vprašanja po katerih nekako najlažje določimo svoje osebne vrednote.heartfelt_jenn_kouwenberg
Vsaka oseba ima svoj sistem osebnih vrednot, po katerem deluje in sprejema odločitve v življenju.
Opažam, da so ljudje včasih malo zmedeni, ko poskušajo identificirati ta sistem vrednot, ker nimajo ideje, kaj jim je v življenju zares pomembno. Sliši se tako enostavno, pa sploh ni. Velikokrat pravimo, da »se iščemo«…vam je znano?
Vrednote so prepričanja, ki se nam zdijo pomembna za nas same, kot tudi za človeštvo nasploh.

7. POZITIVNO RAZMIŠLJAJMO
Pozitiven pristop do sebe nam okrepi samozavest in nam napolni baterije za premagovanje vseh izzivov, ki jih prinaša življenje.
Naj bo situacija še tako čudna in slaba, vedno lahko na zadevo pogledamo iz več strani in izberemo tisto, ki nosi upanje. Odpravite vse omejitve, ki temeljijo na starih in negativnih mislih in se zazrite v prihodnost, ki prinaša upanje.
Se sliši preveč pravljično? No, izbira o tem kaj in kako boste razmišljali je res samo vaša!

Želim vam SR(e)ČNO NOVO LETO!

Objem,
ena »bizi« mama Maja

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.