17:12, ned, 19. Maj

Reklame, reklame, reklame

V času mladosti, naših dedkov in babic, je seveda vse bilo drugače. Župniki so zakonce poučevali spolno vzgojo (hmmm… še dobro, da smo sedaj, kjer smo ?), o širnem svetu in drugih narodih se je vedelo prek pisem, reklam ni bilo… Tu in tam je v hišo prišel kakšen negovalen izdelek, večinoma so poznali samo milo (univerzalno čistilo za vse) in reklame jih niso dosegle, saj jih niti približno ni bilo v takem obsegu. Edina “medijska povezava” je bila med Francko in Micko… ena je drugi povedala kaj je kje slišala in to je bilo to.

Zato je težko sedaj nas enačit z babicami: “Moja babica nikoli ni uporabljala kreme za obraz in edino z milom se je umivala...” In to mi reče oseba s pametnim telefonom v roki. Ja potem pa vrži telefon stran in začni pisma pisat! Način življenja se je spremenil, prehrana se je spremenila… Po drugi strani pa imamo ekstreme, ki kupujejo ravno vsako žaubo, ki jo vidijo v medijih in so celi zatečeni od reakcij. ?

reklame, kremaKamorkoli se obrnemo, nam perejo možgane z novostmi: REVOLUCIONARNI IZDELKI. Ampak dragi moji, predno kupite vse te revolucionarne izdelke, dajte se vsaj posvetovat s strokovnjaki, prebrskajte kakšni so komentarji na izdelke… Ni vse za vsakogar! Predvsem sedaj ciljam na to “črno masko” za obraz, ki ti tako zelo očisti obraz. Si moraš mislit ja! Na koncu pa izgledaš, kot oni lik iz Batman filma, ko mu je obraz zgorel. ? To je izdelek, ki bi ga nujno morali umakniti s tržišča, ker je nevaren! Na posnetku je tako elegantno vse prikazano, v resničnem življenju, pa je vse prej kot to. Ne gre odstranit iz obraza, poškoduje povrhnjico, popokajo žilice, zdepilira ti obraz skoraj da do krvi…
In serumi za rast trepalnic… Tudi tukaj morate biti izjemno pozorni, kateri izdelek uporabite. Koža vek je izjemno tanka in občutljiva. Hitro se lahko pojavijo vnetja, alergije… Pa tudi lepilo za podaljševanje trepalnic! Punce so že pristale v bolnici in z oteklimi vekami preživljale cele muke. Prav tako lepila za umetne nohte, nekvalitetni gel, nepravilna manikura… Najhujše reakcije in posledice pa se pokažejo čez veliko let z raznimi dermatitisi, kožnim rakom…

reklame, milo

Izredno moramo biti previdni katere izdelke uporabljamo. Zato sem vas morala danes še enkrat opozoriti na to, ker mi veliko punc piše, ki uporabljajo kakšne novosti in imajo hude posledice. Prosim vas, zavedajte se, da ste vi tudi samo človek in da niste nedotakljivi v smislu obolenj. Vedno vam je račun izstavljen, prej ali slej.
Pozanimajte se v kaj se spuščate, preverite roke uporabe, opazujte reakcijo svoje kože in imejte se radi.

reklame, cokolada

Saj ne pravim, da je bilo boljše v času, ko je Francka Micki povedala, da ji svinjska mast paše na obrazu ? Je bilo pač manj izbire ? V zgodovini se je dogajalo marsikaj… od tega, da so ljudje dejansko umirali “za lepoto”, do tega, da so oslepeli.

Recimo od starih Egipčanov pa se lahko učimo še danes. In ko gledamo reklame iz preteklosti, se zgražamo ali nasmejimo. Le kaj bomo čez par let rekli za produkte, ki jih reklamiramo sedaj? Dajte vi bit en del lepe zgodovine… Ne tiste, kjer vas bo razneslo od modernih stvari in plastike.

Mateja Naberšnik

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.