16:10, sre, 12. Jun

V iskanju samega sebe

Vsi iščemo boga in resnico vesolja, ne vedoč, da se Bog in vesolje skrivata v nas samih. Že od pradavnine se ljudje obračamo za zvezdami in iščemo odgovore. Kaj hitro smo se odločili, da so vsa neodgovorjena vprašanja posledica božjih dejanj, neke višje nam neznane sile.

Za lažje razumevanje in obvladovanje človeških množic so tako nastali razni kodeksi, religije in svete knjige. Vsaka religija vsebuje pozitivne namere, izkrivijo jo lahko le posamezniki, ki religijo širijo med ljudi. Težko je reči, koliko nas je verujočih in koliko ne. Na koncu koncev tudi ateisti verujejo v svoj nič.

Zadnje čase se vedno bolj zatekamo v duhovnost. Vsi iščemo resnico o sebi in smislu našega bivanja. Modrosti črpamo iz različnih knjig, religij, a pozabljamo, da je vso to veliko in obširno znanje že v nas samih. Vsi smo bili deležni vzgoje in moralnih naukov, to so osnove vsake religije, celotnega vesolja in smisla bivanja, življenja.

Zaradi vedno večje medsebojne odtujenosti in razkroja moderne družbe, se vsi želimo poduhoviti in razsvetliti. Budizem, joga, Feng Shui, lepe besede, spremeniti želimo svet. In ker smo sami tako popolni, želimo spreminjati tudi svoje bližnje. Vsakodnevno jih opominjamo in stremimo k temu, da bi bili popolni pa ne gre. Človeka ne moreš spremeniti. Prav v tem je smisel in bogastvo družbe, da je vsak od nas unikaten in vsak od nas doprinese svojo energijo, sanje in dejanja.

Ni zastonj stari rek, vse lahko spremeniš, le človeka ne. Čeprav se ljudje ne spreminjamo, pa vsake toliko časa kdo od nas spregleda. In tako je prav. Vse dokler sami ne ugotovimo in spoznamo, da nekaj delamo narobe in morda komu škodujemo, vse dotlej ne bo imelo nobenega smisla nekoga spreminjati. Pustimo ljudi, da delajo in mislijo s svojo glavo. V pomoč naj bodo samo pozitivne misli in dobra dejanja.

Vseskozi nas namreč želijo spreminjati. Začne se z vzgojo doma, nato v šoli, službi, v zvezi, družbi in nazadnje tudi v državi, v kateri živimo. Vsi želijo vsiliti svoj prav, zato ker sami mislijo, da je prav tako. Zato je naša družba vedno bolj skrhana in napeta. Vsi nekam bežimo in vsi iščemo odgovore na naša vprašanja.

Že dolgo namreč ne znamo prisluhniti sami sebi. V nas so skriti vsi odgovori na vsa naša vprašanja. V nas živita Bog in vesolje in kar je najvažneje, v nas se skriva ljubezen, ki je najmočnejša energija v vesolju. Dajmo se ustaviti in dajmo vsak od nas nekaj malega ljubezni, ki se skriva v vsakemu od nas in naš svet bo veliko lepši.

Vsak dan nas vsepovsod namreč spremljajo več ali manj samo negativne novice, ki nas strašijo in držijo v nekem krču. Pozitivnih novic skorajda ni. Razen športnih rezultatov, sama apatija. Zato ni čudno, da smo tako zapeti in topi. Uspelo jim je. Naredili so nas v brezčutne robote, ki služijo sistemu.

Živimo za danes, zase in za svet. Ne obremenjujmo in ne bojmo se nečesa, kar se nas ne tiče. Veselimo se raje vsakega dne, ko nam posije sonce. Naša frekvenca je 60, to je število utripov našega srca, ki nam daje življenje. Vse prevečkrat pa mislimo, da je naša frekvenca 5+2, kar predstavlja naš delovni teden.

Vse dokler bo vladala apatija med nami, bomo ujetniki samih sebe in sistema, ki nikoli ne bo na naši strani. Za boljši jutri se moramo spremeniti najprej sami. Ko bomo sami spregledali, bomo kaj hitro pospravili ves nered in naš svet bo lepši. Ne moremo se veseliti življenja, če je celotna družba zamorjena. Začne pa se pri nas samih.

Zato ne spreminjajmo drugih, raje spreglejmo in zaživimo bolje. Za vse nas.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.