02:19, čet, 18. Apr

Boscarol izrazil prepričanje, da strmoglavljeno letalo ni Pipistrelovo, to so podrobnosti smrtne nesreče

Na Hrvaškem je med vzletom z letališča v Pulju danes strmoglavilo manjše zasebno letalo. V nesreči sta umrli dve osebi, in sicer tuja državljana, so sporočili z letališča. Domnevno naj bi šlo za nemška državljana, zakonski par, poročajo hrvaški mediji. Vzrok za nesrečo za zdaj še ni znan.

Neuradno so hrvaški mediji poročali, da naj bi šlo za letalo Virus SW podjetja Pipistrel, ki ga je leta 1989 ustanovil slovenski podjetnik Ivo Boscarol, lani pa ga je prodal ameriškemu podjetju Textron.

Boscarol je danes za STA izrazil prepričanje, da letalo ni Pipistrelovo, ker jih hrvaške oblasti “doslej še niso kontaktirale”. Izpostavil je tudi poročanje N1 Slovenija, da naj bi šlo za letalo nemškega proizvajalca Flight Design CT, kar so po neuradnih informacijah N1 potrdili hrvaški preiskovalci.

V izjavi letališča v Pulju so navedli, da je danes okoli 12.30 ure pri vzletu prišlo do nesreče manjšega letala, pri čemer sta življenje izgubili dve osebi. Gre za tuja državljana, izjavo povzema hrvaški portal N1.

Šlo naj bi za zakonski par iz Nemčije

Po poročanju hrvaškega portala Istra24 je letalo imelo nemške oznake, zaradi česar se domneva, da sta bila v njem nemška državljana, zakonski par.

Na letališče so bile napotene številne ekipe gasilcev in reševalnih vozil. Po besedah direktorice letališča v Pulju Nine Vojnić Žagar je letalski promet na letališču do nadaljnjega ustavljen, za potnike, ki so čakali na druge lete, pa bodo organizirali avtobusni prevoz. Kot je še dejala, je to prva letalska nesreča na puljskem letališču.

O vzrokih nesreče ni želela ugibati, ker, kot je dejala, še niso znani. Za ugotavljanje vzrokov nesreče je pristojna Agencija za preiskovanje letalskih nesreč, na letališču pa pričakujejo prihod njenih predstavnikov, je pojasnila Vojnić Žagar.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.