16:19, tor, 21. Maj

Mariborski policisti imeli polne roke dela s tujci, obravnavali tudi Rusa

Policisti Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so na številki policije 113 za komunikacijo v sili v času od 5. ure 13.4.2024 do 5.ure 14.4.2024 prejeli 364 klicev, med katerimi je bilo 105 interventnih dogodkov.

Od tega so obravnavali:

– 9 s področja kriminalitete. Največ je bilo tatvin, velikih tatvin in poškodovanj tuje stvari. Nihče ni bil pridržan po določilih Zakona o kazenskem postopku.

– 23 prometnih nesreč. V 1. prometni nesreči je bila 1 oseba lahko telesno poškodovana. V ostalih prometnih nesrečah je nastala zgolj gmotna škoda. Od tega je bilo 7 prometnih nesreč z udeležbo divjadi.

– 18 kršitev javnega reda in miru. Od tega 14 kršitev na javnih krajih in 4. kršitve v zasebnih prostorih. 1. osebo smo pridržali do streznitve.

Odmevnejši dogodki pa so bili:

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor so 13. 4. 2023 okrog 17:45 na strateški mejni točki Gruškovje obravnavali državljana Rusije, ki je nameraval z uporabo ponarejene tuje listine vstopiti v Slovenijo. Policisti bodo po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na državno tožilstvo na Ptuju. Po končanem postopku bodo tujca po določilih Zakonika o Schengenskih mejah zavrnili nazaj na Hrvaško.

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor so 13. 4. 2024 okrog 18:20 na lokalnem potniškem vlaku, ki vozi na relaciji Maribor – Špilje/Spielfeld-Strass (Avstrija) izsledili sedem držabljanov Sirije in enega državljana Turčije. Vsi tujci so v postopku s policisti podali ponovno namero za mednarodno zaščito in bili odpeljani v azilni dom.

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor so 13. 4. 2024 okrog 20:15 na lokalnem potniškem vlaku, ki vozi na relaciji Maribor – Špilje/Spielfeld-Strass (Avstrija) izsledili državljana Maroka, ki je pred tem nedovoljeno prestopil notranjo mejo Evropske unije med Italijo in Slovenijo. Tujec je v postopku s policisti podal ponovno namero za mednarodno zaščito in bil odpeljan v azilni dom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.