12:05, pet, 19. Apr

Minuli vikend ogromno nasilja v družini: Nasilen do partnerke vpričo otrok, drugi je uspelo pobegniti, a to ni vse …

Trebanjski policisti 23. 2. popoldne posredovali zaradi nasilja v družini.

“Nasilje naj bi izvajal že dalj časa, tudi ob prisotnosti otrok”

“Ugotovili so, da je 31-letni nasilnež izvajal fizično in psihično nasilje nad zakonsko partnerko. Nasilje naj bi izvajal že dalj časa, tudi ob prisotnosti otrok. Žrtev je žalil, ji grozil, ustrahoval in nad njo izvajal tudi ekonomsko nasilje,” poročajo policisti. Policisti so mu izrekli prepoved približevanja zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo žrtev.
O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Moškega bodo ovadili zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in lahkih telesnih poškodb.

Fizično napadel zakonsko partnerko in ji razbil mobilni telefon

Zaradi nasilja v družini so 23. 2. zvečer posredovali tudi brežiški policisti. “29-letni nasilnež, ki je bil pod vplivom alkohola, je fizično napadel zakonsko partnerko in ji razbil mobilni telefon. Žrtvi je uspelo pobegniti in poiskati pomoč. Policisti so zaščitili žrtev in 29-letniku izrekli prepoved približevanja. O podaljšanju ukrepa bo presodil preiskovalni sodnik. Zoper moškega bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini,” pojasnijo.

Črnomaljski policisti so 25. 2. izrekli ukrep prepovedi približevanja 34-letnemu nasilnežu iz okolice Črnomlja. “Zbrali so obvestila in ugotovili, da moški že dalj časa izvaja fizično in psihično nasilje nad zunaj zakonsko partnerko. Žrtev žali, jo pretepa in spravlja v podrejen položaj. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini,” dodajo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.