03:38, sre, 19. Jun

Pogrešanega Slovenca našli v tujini

Policisti so preklicali iskanje Mitja. Pogrešani je bil izsleden živ in je z njim vse v redu.

“Iskanje pogrešanega je vse od prijave pogrešanja do izsleditve potekalo usklajeno, intenzivno in proaktivno med slovensko in italijansko policijo. Pogrešanega je 27. septembra 2023 našla italijanska policija, na območju kraja Otranto v Italiji,” so pojasnili policisti.

V primeru pogrešanih oseb in njihove izsleditve slovenska policija izvaja vrsto ukrepov. Poleg ukrepov iskanja, ki jih slovenska policija vnese v nacionalno bazo pogrešanih oseb, v Schengenski informacijski sistem in v INTERPOL-ovo bazo pogrešanih – iskanih oseb, slovenska policija neposredno komunicira in si izmenjuje informacije tudi s tujimi uradi INTERPOLA in SIREN preko Nacionalnega biroja INTERPOL-a Ljubljana, Urada SIRENE Slovenija in mreže policijskih atašejev. In tako je bilo tudi v tem primeru, dodajo na PU Koper.

Policija je vztrajno preverila vsak najmanjši možni indic, podatke svojcev in informacije občanov. Jih takoj ovrednotila in si jih sproti izmenjavala preko mreže policijskih atašejev in INTERPOL-a.

“Tako gre zahvala vsem, ki so kakorkoli pomagali pri izsleditvi pogrešanega in s tem pripomogli k uspešnemu zaključku mednarodnega iskanja,” zaključijo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.