11:20, ned, 23. Jun

V Mariboru voznik trčil v kolesarja, slednji utrpel hude telesne poškodbe: To je sledilo …

Na nas se je obrnil bralec, ki nam je dejal, da je na Ptujski cesti, med Tržaško in Zagrebško, reševalno vozilo in policija.

“Mariborski operativno komunikacijski center je bil danes, nekaj minut po 5. uri, obveščen o prometni nesreči, ki se je zgodila pred križiščem Ptujske ceste v Mariboru, v smeri Tržaške ceste,” so pojasnili na PU Maribor za lokalec.si.

55-letni voznik osebnega avtomobila je, po do sedaj zbranih obvestilih, zaradi neupoštevanja pravil prednosti trčil v 57-letnega kolesarja, ki je prečkal vozišče po prehodu za kolesarje. V prometni nesreči je voznik kolesa, po do sedaj zbranih obvestilih, utrpel hude telesne poškodbe, vendar ni v smrtni nevarnosti.

Tako vozniku osebnega avtomobila, kot kolesarju je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z indikatorjem alkohola, ki je pri obeh pokazal 0.00 mg/l alkohola v izdihanem zraku, pojasnijo.

Policisti Postaje prometne policije Maribor, ki so prometno nesrečo obravnavali, bodo zoper voznika osebnega avtomobila na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, podali kazensko ovadbo, zaradi storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti po 323. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), še pojasnijo na PU Maribor.

Prejeli smo informacijo, da naj bi vozniku vozilo zasegli, da preverijo njegovo izpravnost. Voznik naj bi bil v šoku, hkrati pa v stiski, saj naj bi bil na poti v službo, brez avtomobila se boji, da bo ostal brez dela. Obrnili smo se na PU Maribor, kjer so nam dejali “na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku (ZKP) je bilo vozniku zaseženo osebno vozilo, saj bo opravljen izvedeniški pregled oz. pregled vozila s strani izvedenca. Po končanem pregledu bo osebni avtomobil vrnjen lastniku.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.