07:11, tor, 30. Nov

Znane podrobnosti poskusa umora v Selnici ob Dravi

Preiskovalni sodnik mariborskega sodišča je odredil pripor zoper osumljenega za ponedeljkov poskus umora v Spodnjem Slemenu v občini Selnica ob Dravi, so za STA potrdili tako na sodišču kot na mariborskem tožilstvu. Gre za 29-letnika, ki je večkrat zabodel 48-letno žensko, mater svoje nekdanje partnerice.

Kot je pojasnil vodja mariborskega tožilstva Darko Simonič, je bil osumljeni v sredo popoldne priveden pred preiskovalnega sodnika zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskus uboja.

Tožilstvo je zanj predlagalo pripor zaradi ponovitvene nevarnosti, preiskovalni sodnik pa je predlogu sledil. Odločitev o priporu sicer še ni pravnomočna, so pojasnili na sodišču.

Do krvavega obračuna je prišlo v ponedeljek dopoldne, ko naj bi osumljeni na žrtvinem domu iskal 21-letno nekdanjo partnerico, s katero sta do nedavnega živela v zunajzakonski skupnosti. Ker je bilo razmerja konec in naj bi osumljeni v preteklosti grozil hčeri, mu je 48-letnica poskušala preprečiti vstop, a ji to ni uspelo.

Moški je kljub njenemu pojasnjevanju, da hčere ni doma, nasilno vstopil v hišo in pregledal prostore, ob tem pa grozil z ubojem. Ker mu je sledila in ga skušala umiriti, jo je nenadoma napadel, večkrat udaril in brcal, nato pa s kuhinjskega pulta pograbil nož in jo z njim večkrat zabodel v prsni koš in vrat.

Po dejanju se je odpeljal s kraja dogodka, a so ga v manj kot dveh urah po obsežni iskalni akciji prijeli na območju Pohorja, ki spada pod okrilje celjske policijske uprave, neuradno na območju Klopnega vrha.

Za žrtev napada je poskrbela nujna medicinska pomoč mariborskega zdravstvenega doma in jo odpeljala v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je ostala na zdravljenju.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *