13:17, ned, 16. Jun

FOTO: Srečanje upokojenih delavcev policije treh držav

Klub upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve (MNZ) Maribor je bil letos organizator tradicionalnega mednarodnega srečanja stanovskih kolegov (upokojenih delavcev organov za notranje zadeve) treh držav.

Srečanja so se udeležile članice in člani društva upokojencev iz Čakovca in Varaždina (R. Hrvaška), iz društva Velika Kaniža (Madžarska) ter iz Kluba Maksa Perca Murska Sobota in iz domačega mariborskega kluba.

Poslanstvo teh srečanj je v ohranjanju prijateljskih vezi, ki so se spletla med danes upokojenimi delavci policije sosednjih držav še v času njihove aktivne delovne dobe. In to že več let uspešno utrjujejo z medsebojnimi srečanji in spoznavanjem različnih znamenitosti države gostiteljice. Letos se je srečanja udeležilo 159 članic in članov, gostili pa so tudi 35 nastopajočih.

Zbrali so se na grajskem dvorišču Gradu Slovenska Bistrica. Že ob vstopu na dvorišče je za dobro razpoloženje poskrbel lajnar. Za kulturni del, krajše uradne slovesnosti, je poskrbel kvartet policijskega orkestra. Zbrane je pozdravil Mirko Ploj, predsednik mariborskega kluba. Pozdravni nagovor sta zbranim namenila tudi župan Občine Slovenska Bistrica dr. Ivan Žagar in direktor Policijske uprave Maribor Beno Meglič. Z njimi je bil tudi načelnik Policijske postaje Slovenska Bistrica Robi Štrman. Predstavnik Zavoda za kulturo jim je predstavil zgodovino bistriškega gradu ter spregovoril o življenju družine Attems, zadnjih in najpomembnejših lastnikih gradu. Zatem so si grad pod vodstvom vodnikov tudi ogledali. Z druženjem so nadaljevali pri podjetju Mega Mobil, kjer so za njih pripravili mini hišni sejem počitniških vozil.

Mirko Ploj

V Lovskem domu Rače je sledil kulturni program. Nastopile so učenke in učenci Osnovne šole Rače. Pozdravni nagovor udeležencem srečanja sta namenila predsednik Zveze klubov upokojenih delavcev MNZ Slovenije Jožef Grah in namestnik načelnika Policijske postaje Rače Mitja Grajfoner. Zbrani so bili posebej navdušeni nad nastopom otroške folklorne skupine ter mlade pevke Nike in harmonikarja Alena. Za prijetno glasbo je ves popoldan skrbel glasbenik Marjan, kateremu se je pridružil pevec Rudi Šantl, ki je navdušil s svojim glasom ter številne zvabil na plesišče.

Ob koncu srečanja so si zbrani zaželeli, da jih osnovna ideja srečevanja, ki je v krepitvi prijateljstva med stanovskimi kolegi treh držav, še naprej trdno povezuje.

Avtor: Mirko Ploj

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.