12:08, pet, 26. Apr

10 – dnevni festival Športna pomlad





V Železničarskem športnem društvu Maribor, Športnih objektih Maribor, Uradu za šport Mestne občine Maribor, Športne zveze Maribor in sodelujočih društvih, klubih bodo že 10. leto zapored organizirali Festival športa in zabave – Športno pomlad, ki bo od 9. – 18. maja 2014 sproščala športno energijo vseh generacij, mladih po srcu.

Športna pomlad

Približno 200 različnih športnih dogodkov, skoraj 30 otroških prireditev, približno 30 sodelujočih klubov – to je že slika Športne pomladi 2014, cilj pa je med 25.000 – 30.000 sodelujočih obiskovalcev.

Pripravili so ogromno aktivnosti iz različnih športnih panog – brezplačne kratke tečaje, fit predavanja, učenje osnov različnih športov ter pomerjanje na različnih rekreativnih tekmovanjih. Udeležencem Športne pomladi tako nudijo dogodke iz sveta sabljanja, plesa, fitnesa, crossfita, konjeništva, atletika, plavanja, joge, kegljanja, juda, boksa, nordijske hoje, biljarda, gimnastike, lokostrelstva, badmintona, nogometa, namiznega tenisa, šaha, skupinskih vadb,….

Letošnji festival bodo 9. maja otvorili z Revijo plesnih skupin, kjer se bodo predstavile plesne šole Sebastian, Natke Geržina, Rolly, Plesne delavnice Zahir,… a revije se lahko udeležijo tudi samoiniciatnivne plesne skupine osnovnih šol, katerih člani-ce ne obiskujejo plesnih šol. Prijave plesnih skupin sprejemajo še do konca aprila na info@sportnapomlad.si. Otvoritev Športne pomladi na zunanjih površinah pa bodo izvedli skupaj s 5. Nočnim tekom na Kalvarijo v organizaciji Zdrave zabave. Na otvoritveni dan bo tudi brezplačno FIT predavanje, ki ga pripravlja mednarodna Bodifit organizacija, in ki se bo v soboto, 10., in nedeljo, 11. maja, nadgradilo z 12. Mednarodno Bodifit fitnes konvencijo.

Tekmovalne duše se bodo lahko preizkusile v naslednjih tekmovanjih:
– LOKOSTRELSTVO – zabavno tekmovanje,
– 15. amaterska tekma v RAFTINGu na Dravi,
– BILJARD turnir,
– Rada igram nogomet – ženski NOGOMETni turnir,
– Turnir v BADMINTONu za osnovnošolce in rekreativce,
– 4. Memorialni ŠAHovski turnir Jožeta Antolinca,
– ATLETSKA tekmovanja za osnovnošolce ter srednješolce,
– CROSSFIT tekmovanja,
– 3. mednarodni turnir v KEGLJANJU NA ASFALTU,…

Tekmovalno novost pa predstavlja izbor TALENTA ŠPORTNE POMLADI, kjer bodo na dveh predizborih ter finalu iskali posameznika ali skupino, ki bo izžarevala, prikazala posebno spretnost, talent v športu, pa naj bo to s področja atletike, žonglerstva, gimnastike, nogometa, šaha, plesa… Vsi zainteresirani se lahko prijavijo preko spletnega obrazca na www.sportnapomlad.si/prijava-na-talent-sportne-pomladi.html

Najmlajši obiskovalci pa bodo zagotovo našli nekaj zanimivega na ustvarjalnih delavnicah ter predstavah v sklopu Otroškega sveta, na Neulovljivem škratu pa bodo lahko skupaj s starši pomerili moči na Mini olimpijadi. Novost za otroke pa prinaša Mini živalski vrt, ki bo v nedeljo, 18.5. na Atletskem stadionu Poljane, kjer si bodo lahko otroci in starši ogledali različne male živali. Koliko
pa nam lahko živali izboljšajo kvaliteto življenja bodo pa prikazali člani Zavoda PET s svojimi terapevtskimi psi.

Letošnjo humanitarno dejanje Športne pomladi bodo združili s Humanitarnim društvom ADRA Slovenija ter Športnim centrom Marinko Galič. S Humanitarnim društvom ADRA Slovenija bodo sodelovali v sklopu tradicionalnega športno-družabnega dogodka, 13. Adventijade, ki se bo odvijala na Mariborskem otoku, 18. maja 2014. Za prireditev teka ter iger brez meja velja prijavnina 5€/osebo, ki pa gre v celoti za otroka iz Mladinskega doma Maribor. V času dogodka bo potekal tudi bazar igrač (za simbolično ceno 1€ bodo lahko kupili igračko, lahko pa osebe prinesejo tudi svojo igračko in jo podarijo), hkrati bo mogoče ves čas dogodka prispevati v humanitarni namen. Vsa zbrana sredstva gredo v zgoraj opisan humanitarni namen.

17. maja 2014 pa bodo skupaj z Športnim centrom Marinko Galić priredili humanitarni rekreativni nogometni turnir »NOGOMET PODARI 5« (https://www.easistent.com/podarimalico). Glavni namen turnirja je pomoč šolam in tako posledično otrokom socialno ogroženih družin. Namen je zbrati čim večje število ekip. Ekipe za prijavo potrebujejo 5 igralcev. V primeru, da se zbere pet prijateljev in
nastopajo pod lastnim nazivom, bo prijavnina poslan sms na 1919 PODARI5. V kolikor se bo pet igralcev prijavilo pod imenom kakšnega podjetja, bo prijavnina 50 eur donacije za šolo, ki jo bodo zbrali.

Udeležba na večini rekreativnih aktivnostih in tečajih je brezplačna. V času trajanja Športne pomladi pa lahko vsi udeleženci pridobijo brezplačno Športno kartico ugodnosti, ki prinaša popuste v višini 50%. Športno kartico ugodnosti lahko brezplačno prevzamejo na recepciji dvorane Tabor in pa Kopališča Pristan.

Celoten program dogajanj se nahaja na spletni strani www.sportnapomlad.si. Morebitne spremembe programa se bodo objavljale na isti spletni strani ter na Facebook strani Športna pomlad.

Športno pomladni pozdrav!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.