11:36, pon, 29. Apr

12. Rally Porsche dirka odpira državno prvenstvo





Jutri, 18. aprila bo skozi Ruše potekala hitrostna preizkušnja avtomobilistične dirke – Really Porsche Maribor – Ruše, ki tokrat prvič odpira državno prvenstvo.

10488076_260424917485268_5033095853918803947_n

Dirka šteje za državno prvenstvo Slovenije, kar pomeni, da se bodo na vseh preizkušnjah zbrali gledalci iz vse Slovenije, pa tudi Avstrije, Hrvaške ter ostalih sosednjih držav. To nedvomno pomeni tudi lepo promocijo vašega kraja. Zaradi narave prireditve mora biti cesta v tem času popolnoma ZAPRTA, ob morebitnih urgentnih dogodkih pa se bo dirka takoj zaustavila, da bo omogočen prehod policijskemu, reševalnemu ali gasilskemu vozilu, ki bodo v času dirke na startu vsake hitrostne preizkušnje.

Za vašo lažjo organiziranost vas obveščamo, da bodo ceste (glejte skice v ovezavi:
– Smolnik – Šumik: ZAPRTA V SOBOTO, 18. aprila 2015 od 8.00 do 15.00 URE,
– Glažuta – Ruše ZAPRTA V SOBOTO, 18. aprila 2015 od 8.30 do 16.00 URE.

Organizatorji mariborskega rallyja z letošnjim letom začenjajo sodelovanje z občino Ruše, kjer bo postavljena servisna cona, v bližini pa bosta organizirani tudi dve povsem novi hitrostni preizkušnji. Prav gotovo bosta tekmovalcem in gledalcem dobrodošla sprememba.

Rally, ki bo potekal jutri, bo sestavljalo osem hitrostnih preizkušenj (tri različne) v skupni dolžini 74,50 km, pri čemer skupna dolžina rallyja znaša 171,80 km. Rally se bo letos zaključil s hitrostno preizkušnjo na Koroškem mostu, ki jo bodo vozniki odpeljali dvakrat, med ponovitvama pa bo za gledalce poskrbljeno s posebnim spremljevalnim programom, za katerega bo delno poskrbel tudi glavni pokrovitelj, Porsche Maribor, s predstavitvijo Volkswagnovih električnih in hibridnih modelov. Za ljubitelje adrenalina pa naj bi bila pripravljena posebna poslastica, kratek program akrobatskega pilota Petra Podlunška.

Danes, 17. aprila na teh relacijah od 10.30 do 13.00 poteka tudi ogled proge, ki ga tekmovalciopravijo s civilnimi vozili, ob tem pa morajo strogo upoštevati cestno prometne predpise. “Če bi opazili, da kdo resno krši prometne predpise, nam to sporočite na telefonsko številko organizatorja (031) 770-772 in voznike bomo kaznovali ter podatke posredovali policiji,” sporočajo organizatorji.

V času dirke naprošajo, da podrobno upoštevate navodila športnih funkcionarjev in redarjev, ki bodo skrbeli za vašo varnost in varnost gledalcev ob progi. Rally je namreč avtomobilistična dirka, te pa so lahko tudi nevarne. Zato naprošajo, da v času dirke, navsezadnje pa tudi v času ogleda proge, pazite na svojo, predvsem pa tudi na varnost otrok. Prav tako prosijo, da domačim živalim onemogočite dostop do ceste oziroma proge.

Podrobnosti na povezavi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.