19:53, sob, 11. Maj

12. Unicefov dan v Rušah





Sinoči je bil v veliki dvorani CEZAMa na sporedu poseben večer. V Rušah se je odvil že 12. Unicefov dan. Prireditev je tudi letos združevala predstavnike vseh generacij. Na odru so se vrstili nastopi, v dvorani pa aplavzi ganjenih obiskovalcev.

unicefova prireditev ruše 2015 (9)

Ruše so že od leta 2003 otrokom prijazno mesto. Tako že 12 let pripravljajo t.i. Unicefov dan, ki ga običajno zaznamuje pester kulturni program ob osveščanju o aktivnostih za pomoč otrokom. Tudi letos je bilo tako.

unicefova prireditev ruše 2015 (10)

Nastopili so otroci iz CICI delavnic, iz vrtca in OŠ Janka Glazerja Ruše, najmjajše članice Mažoretnega in twirling kluba Ruše, varovanci Varstveno-delovnega centra Polž Ruše, dijaki Gimnazije in srednje kemijske šole Ruše ter učenci dislocirane oddelka Konservatorija za glasbo in balet Ruše.

unicefova prireditev ruše 2015 (13)

Lahko bi rekli, da je za finale večera poskrbela posebna gostja Ana Karneža (večini do sedaj poznana zgolj s televizijskih nastopov). Potem, ko je osvojila 2. mesto na šovu Slovenija ima talent ter 2. mesto na Slovenski popevki, so obiskovalci Unicefove prireditve v Rušah doživeli njen nastop v živo. Poklonili so se ji celo s stoječimi ovacijami.

Več utrinkov v oddaji Občinski informator nocoj ob 18.30 na BK TV!

unicefova prireditev ruše 2015 (4)

Unicefov dan je bil torej navdušujoče doživetje, a organizatorica Hedvika Potočar priznava, da bi bila še bolj navdušena, če bi se več ljudi odločilo za posvojitev punčk iz cunj. “Otroci po celem svetu so potrebni pomoči, ne samo pri nas, ampak tudi drugod. Z eno posvojitvijo ene punčke prispevamo 20 evrov. Tako so otroci cepljeni proti šstim nalezljivim boleznim, kar precej pomeni”, je pojasnila Potočarjeva. Z Unicefovim večerom vred so punčke iz cunj dobile štiri posvojitelje, ki so se na ta način odločili reševati življenja otrok. Letno namreč, zaradi neprecepljenosti umre okoli 1,5 milijona otrok.

unicefova prireditev ruše 2015 (7)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.