21:21, tor, 23. Apr

13. Festival komedije v Pekrah





Včeraj so v Pekrah s predstavo “Maratonci tečejo častni krog” otvorili že 13. Festival komedije amaterskih dramskih skupin. Festival, ki ga organizira Turistično društvo Pekre v letošnjem letu poteka med 3. in 26. marcem.

Festival_komedije_Pekre-19

Vsak konec tedna v petek in soboto bodo na odru Doma kulture Pekre nastopile ljubiteljske (amaterske) gledališke skupine, po izboru umetniškega vodje festivala in selektorja, Rada Pavaleca. Za zaključek festivala je letos določil komedijo “Moja briljantna ločitev” v izvedbi profesionalne igralke, Irene Mihelič. Kot vsako leto se ob koncu po presoji strokovne žirije podeli tudi nagrada za najboljšo režijo, najboljšo predstavo in dodatno priznanje po njihovi presoji, pri čemer podeli naziv komedijantka in komedijant festivala. Prav tako ima pomembno vlogo žirije tudi občinstvo, ki podeli nagrado za najboljšo predstavo. Sodelovanje na festivalu ima za vsako izmed kulturno umetniških društev velik pomen, saj je nivo kakovosti odigranih predstav že zelo blizu profesionalnemu gledališču. Rečeno je bilo, da je sodelovanje na Festivalu komedije Pekre enako kot sodelovanje na Borštniku za profesionalce.

Festival_komedije_Pekre-20

Tradicionalni festival so tako včeraj otvorili s predstavo Maratonci tečejo častni krog. “Črna komedija, v kateri je avtor prikazal vso bizarnost boja za oblast. Je zgodba o neumrljivem in neuničljivem klanu Topalovićev, kriminalne združbe iz pogrebnega podjetja, ki se bolj kot z izdelavo krst ukvarja z njihovo reciklažo, le da so njihovi »centri ponovne uporabe« pokopališča, kjer krste kradejo in jih na novo prebarvane prodajajo dalje. S spretnim »poslovanjem« podjetje raste in se razvija, dokler nenadoma, v 155. letu ne umre njegov ustanovitelj, Veliki Pantelejmon. Takrat pridejo na dan vsa nesoglasja med petimi generacijami Topalovićev.”

Za podrobnejše informacije o poteku predstav si lahko ogledate gledališki list.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.