20:01, čet, 25. Apr

15-letna Mariborčanka nadigrala evropsko elito





Najmlajša in hkrati edina tekmovalka iz Slovenije je poskrbela za presenečenje na prestižnem jahaškem festivalu v Salzburgu. 15-letna Mariborčanka Nika Gačnik, je s svojim konjem Acordijem nadigrala evropsko elito. Drugouvrščena je zaostala za Gačnikovo za skoraj 8 sekund. 

Ali prihajajo tudi za jahaški šport časi, ko bo slovenska himna stalnica ob zaključku turnirjev?

V avstrijskem Salzburgu, rojstnem mestu slovitega Wolfganga Amadeusa Mozarta, se danes zaključuje tradicionalni štiridnevni ugledni jahaški festival imenovan “Amadeus Horse Indoors 2019”, ki letos poteka že 14. leto. Tega velikega dogodka se je kot edina Slovenka letos udeležila Nika Gačnik, 15-letna jahalka, ki s svojim konjem Acordijem že dlje časa žanje uspehe, tokrat pa se je prvič podala na to mednarodno ugledno tekmovanje, ki je tudi zaradi velikega finančnega vložka težje dosegljivo, a letos ji je s pomočjo sponzorjev to uspelo.
nika gačnik (2)

Prav na današnji, zaključni dan festivala je bila na vrsti tekma, ki jo je Nika najbolj zavzeto pričakovala. To je bilo finale v kategoriji “Small amateur tour”. Udeležilo se je 30 tekmovalcev, ki prihajajo pretežno iz Avstrije, Nemčije in Švice. Gačnikova kot najmlajša tekmovalka, je z Acordijem močno nadigrala vso konkurenco in požela velik aplavz v dvorani, s tem pa pokazala, da niti pri športu kot je jahaštvo v prihodnje ne bo več šlo brez Slovenije. Drugouvrščeno Nemko Julio Kaltenhauser je za seboj pustila kar za 7 sekund in 35 stotink.

Nika Gačnik sicer trenira pri Konjeniškem klubu Karlo v Mariboru, s trenerjem Mihaelom Kovačičem.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.