00:20, sob, 4. Maj

16. Mednarodni študentski festival SCiM





V Mariboru se pričenja 16. Mednarodni študentski festival SCiM. SCiM (Student Conference in Maribor) velja za enega največjih študentskih festivalov v Evropi. Letos poteka že 16. izvedba, letno pa se je udeleži okoli 50 študentov iz celotnega sveta.

SCiM_vir_Dostop_si

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) od 30. junija do 9. julija 2014 organizira že 16. Mednarodni študentski festival SCiM.

Konferenca spada med največje tovrstne dogodke v Evropi, na dogodku sodeluje okoli 50 udeležencev iz 25-ih svetovnih držav. Rezultati 10-dnevnega dela bodo v torek 9. julija ob 11. uri, predstavljeni na ŠTUK-u.

SCiM (Student Conference in Maribor) je mednarodni študentski festival, ki ga organizira oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM. Namenjen je študentom iz vsega sveta. Tematika festivala se vsako leto poveže z aktualnimi problematikami, ki pestijo mlade.

Udeleženci vsako leto sodelujejo v različnih delavnicah, preko katerih spoznavajo Slovenijo, mesto Maribor in prikazujejo življenja mladih iz svoje domovine. Študenti tokrat ustvarjajo v novinarski delavnici, delavnici »Mala šola politike«, plesni delavnici, delavnici risanja, ter v fotografski in športni delavnica. Vodijo jih mladi (študentje), ki tako dobijo priložnost, da svoje znanje prenesejo iz študijskih klopi in ga pokažejo v mednarodnem okolju ter si s tem pridobijo prepotrebne izkušnje.

Na festivalu sodelujejo mladi iz več kot 25-ih svetovnih držav; Rusije, Južnoafriške republike, ZDA, Egipta, Indonezije, Bagladeša ter večine evropskih držav.

Uradna zaključna slovesnost ter predstavitev izvedenih delavnic bo potekala v torek, 8. 7. 2014 ob 11. uri, v prostorih Študentskega kulturno prireditvenega centra ŠTUK.

Poleg teoretičnih in praktičnih delavnic, ki so osrednji del SCiM-a, program vsebuje še:

– Mini delavnico učenje »mehkih«veščin,

– Delavnico učenja slovenščine,

– Ogled mesta Maribor,

– Ekskurzijo po Sloveniji,

– Športne aktivnosti,

– Mednarodni večer,

– Predstavitev slovenske kulinarike in kulture,

– Popoldanske in večerne aktivnosti.

Na SCiM sodelujejo tudi prostovoljci iz Slovenije, ki pomagajo pri sami organizaciji in skupaj s sodelavci na ŠOUM skrbijo, da celotna izvedba poteka nemoteno.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.