11:09, sre, 15. Maj

18. Friedhelmov memorial v namiznem tenisu





Člani Športnega društva Muta so včeraj priredili že 18. FRIEDHELMOV MEMORIAL v namiznem tenisu, posvečeno spominu na njihovega častnega člana in igralca namiznega tenisa.

18. Friedhelmov memorial v namiznem tenisu Foto: ŠD Muta
18. Friedhelmov memorial v namiznem tenisu
Foto: ŠD Muta

Člani Športnega društva Muta so že osemnajstič pripravili tekmovanje v namiznem tenisu za veterane, imenovano Friedhelmov memorial. Tekmovanje prirejajo v spomin na predsednika zahodnonemškega Poštnega športnega društva Heiligenhaus Friedhelma Klasna.

Prijateljstvo in sodelovanje med dvema manjšima društvoma sega v leto 1968, ko je skupina osmih članov PSV Heiligenhaus zbrala pogum in prišla na srečanje na Muto. Pobudnik je bil Milan Romih, ki je takrat delal v Heiligenhausu in je obiskal takratnega predsednika društva Zdenka Žeraka. Tega leta se je odvilo prvo srečanje med obema društvoma, predstavnik PSV-ja pa je bil Klasen Friedhelm.

TVD Partizan Muta je bilo prvo društvo v takratni Jugoslaviji, ki je vzpostavilo meddržavne stike na ravni športa. Leta 1969 so predstavniki Mute obiskali prijatelje v Nemčiji in obiskali tudi takratnega konzula Rudija Čačinoviča iz veleposlaništva v Bonnu.

Društvo TVD Partizan Muta se je kasneje preimenovalo v Športno društvo Muta, ki je menjalo več predsednikov, v društvu PSV Heiligenhaus je bil predsednik društva vse do svoje smrti leta 1992 Friedhelm. PSV oziroma njegovi predstavniki so v času osamosvojitve Slovenije in Hrvaške pomagali s humanitarnimi pošiljkami.

V spomin na dolgoletnega aktivnega predsednika PSV-ja so se člani ŠD Muta odločili, da na Muti vsako leto priredijo memorial – namiznoteniško tekmovanje moških nad 40 let pod imenom Friedhelmov memorial.

REZULTATI:
Kategorija 50 – 60 let
1. Günter Erik
2. Veronik Rajko
3. Odorčič Željko

Kategorija 60 – 70 let
1. Paher Đuro
2. Repnik Marjan
3. Tešanović Spasoje

Kategorija nad 70 let:
1. Stankovič Dragutin
2. Ječmenjak Kruno
3. Toplak Stanko

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.