11:57, pon, 29. Apr

18. Mednarodna študentska konferenca SCiM v Mariboru





V Mariboru se je začela že 18. Mednarodna študentska konferenca SCiM, ki velja za eno največjih študentskih konferenc v Evropi. Udeleženci letošnje konference, ki jo pripravlja oddelek za mednarodno sodelovanje Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), bodo razglabljali o digitalnih tehnologijah. Konferenca se je uradno pričela 27. junija in traja do 6. julija.

V Študentski organizaciji so zapisali, da se tematika festivala vsako leto poveže z aktualnimi problematikami, ki pestijo mlade. Osrednja tema letošnje konference, ki se je sicer uradno začela 27. junija, je digitalna usoda.

FOTO: Kaja Steblovnik, Dostop.si
FOTO: Kaja Steblovnik, Dostop.si

 

Mladi se bodo tako lahko udeležili predavanj in delavnic o preteklosti in razvoju digitalne tehnologije, spletni varnosti, trženju in uspehu s pomočjo informacijske tehnologije, predstavitvi tehnologije s psihološkega stališča in napovedi za prihodnost digitalne dob, je povedal sekretar za mednarodno sodelovanje in glavni organizator Žiga Pirš.

Ob otvoritvi konference sta študente pozdravila tudi župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec in rektor Univerze v Mariboru Igor Tičar. Konference se sicer vsako leto udeleži več kot 60 udeležencev iz celega sveta.

Rektor Igor Tičar; FOTO: Kaja Steblovnik, Dostop.si
Rektor Igor Tičar; FOTO: Kaja Steblovnik, Dostop.si

Siscer so V ŠOUM-u tudi letos poskrbeli za bogat spremljevalni program. Udeleženci konference se bodo med drugim lahko udeležili tudi dvodnevne ekskurzije po Sloveniji, obiskali pa bodo tudi festival Lent.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.