00:56, pet, 19. Apr

2. Tek pod Pohorjem





To nedeljo, 3. junija bo  po trasi v Občini Hoče-Slivnica potekal že drugi tek pod Pohorjem. Lani je kljub slabemu vremenu bila odlična udeležba, letos pa pričakujejo še večjo.

1. Tek pod Pohorjem, 2017.
1. Tek pod Pohorjem, 2017.

“Naša občina je preteklo leto prejela priznanje Planetu Zemlja prijazna občina, a naš cilj je zagotovo postati oziroma ostati Ljudem prijazna občina, ki lahko vsakemu prebivalcu in obiskovalcu ponudi nekaj več. In ker je telesna aktivnost nekaj na kar marsikdo pozabi, a je predpogoj za zdravo in zadovoljno življenje, smo si zastavili cilj dvigniti zavest na tem področju. Zato smo se lani odločili in prvič izvedli neprofitno tekaško prireditev: 1. Tek pod Pohorjem. Prireditev je bila, glede na vremenske razmere, odlično obiskana, saj se je 10 kilometrske preizkušnje udeležilo preko 120 aktivnih tekačev. ” so sporočili iz občine Hoče-Slivnica. Letos pričakujejo okrog 200 tekačev, vsak bo pa poleg štarten številke prijel tudi vrečko s promocijskim materialom,

Občina Hoče-Slivnica je prislonjena na Pohorje in posledično se lahko ponašajo, da jim je šport pisan na kožo. Na vsakem koraku srečajo športnike vseh generacij in prav zaradi tega so se odločili, da privabijo v občino še ostale športnike in na takšen način še dodatno promovirajo aktivnosti občine, tudi izven njenih meja. V ta namen in kot začetek nečesa večjega, letos organizirajo že 2. Tek pod Pohorjem. Na dogodku bo poleg tekačev sodelovalo še vsaj 40 prostovoljcev, ki bodo poskrbeli, da se bo dogodek odvijal na vrhunskem športnem nivoju.

Pred samim, velikim tekom, bo potekal otroški tek, tekom teka za odrasle pa izvedena animacija za otroke s športnim društvom, ki v našem kraju skrbi za aktivno otroštvo otrok od vrtca naprej.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.