22:27, ned, 28. Apr

20. Vuzeniški dnevi tik pred vrati





Pričenjajo se tradicionalni Vuzeniški dnevi že 20 – ič zapored. Danes so na novinarski konferenci podrobneje predstavili program, ki bo kot leta doslej ponujal pester nabor kulturnih, zabavnih in športnih prireditev.

Tako so tudi letos za vsebino pestrega programa poskrbela društva. Več kot 30 društev bo v devetih dneh poskrbelo za kar 53 prireditev. V petek bodo tako pričeli z odprtjem jubilejnih 20 – ih Vuzeniških dni, kjer bomo lahko priča tudi razstavi ob 50. obletnici ustvarjanja Štefana Kresnika ter filatelistične razstave, v tamkajšnji Modri dvorani pa bodo že tradicionalno priredili koncert Brass Bend skupaj z nastopajočimi. Seveda bodo dneve popestrili še Dalmatinski večer, pa razne športne in zabavne prireditve, prireditev ob 90. obletnici Vaške godbe Vuzenica ter slavnostna seja Občinskega sveta Občine Vuzenica. Seveda pa to še ni vse. Bogat nabor prireditev si lahko ogledate na povezavi, kjer so člani več kot 30 – ih društev poskrbeli za zanimiv mozaik ponujenih prireditev. Vse to najdete v elektronski programski knjižici.

DSC_2583

Tako so za program poskrbela društva, Občina Vuzenica pa kot leta doslej pomaga pri finančnem delu. Tudi letos so po besedah župana Franja Goloba namenili 15.000,00 EUR finančnih sredstev iz občinskega proračuna.

In, ker Vuzeniške dneve zaznamuje posebna 20 obletnica, bodo tokrat še bolj veseli in vnesli še več življenja v kraj, sta enotna direktorica TIC -a Vuzenica Anja Vajde in glavni koordinator Andrija Halužan, ki je tudi v vseh teh letih prispeval k Vuzeniškim dnevom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.