11:54, čet, 16. Maj

22. Vuzeniški dnevi v duhu kulture in športa





Ta konec tedna se v Vuzenici začenjajo prireditve ob že 22. Vuzeniških dnevih. Tudi tokrat organizatorji obljubljajo pester nabor kulturnih, družabnih in športnih užitkov.

novinarska 22. Vuzeniški dnevi
novinarska 22. Vuzeniški dnevi

V Vuzenici se v petek zvečer začenjajo 22. Vuzeniški dnevi. V deset dnevnem dogajanju se bo zvrstilo okrog 40 športnih, kulturnih, poučnih, sejemskih in verskih prireditev, ki jih pripravljajo člani 20-ih društev in posameznikov. Koordinator programov Andrija Halužan, je Vuzeniške dni na današnji novinarski konferenci označil kar z “blagovna znamka Vuzenice,” ki sloni na tradiciji. “Četudi se kdaj zazdi, da se ponavljamo, to ni naš namen, je pa naš namen skrbeti za tradicijo. Želimo si celo, da bi se politični odločevalci združili in pripravili skupno dogajanje v smislu Poletja na Dravi. Prireditve bi se zvrstile vse od Dravograda do Ruš, ampak je ta ideja kot kaže zaenkrat nerealizirana”, je opisal Halužan.

22. Vuzeniški dnevi se bodo pričeli ta petek 5. avgusta. “Že 4. leto se Vuzeniški dnevi pričenjajo v atriju župnišča,” je pojasnil župan Občine Vuzenica Franjo Golob. Ob tem je izpostavil še nekatere druge pomembne prireditve, kot so: Slavnostna seja, na kateri letos sicer ne bodo razglasili častnega občana, otvoritev sejma z ansamblom Diaton, ki letos praznuje 25. obletnico, številni večerni koncerti znanih glasbenikov ter slavnostna akademija ob 60 – letnici Gasilske zveze Dravske Doline.

Podrobni program najdete v elektronski zloženki.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.