16:51, pet, 29. Mar

23. Vuzeniški dnevi letos tudi kulinarično obarvani





Ta konec tedna se v Vuzenici pričejajo že 23. Vuzeniški dnevi. Pester program, ki bo trajal od 11.  do 20. avgusta, bo letos tudi kulinarično obarvan.

Vuzeniški dnevi1

V petek 11. avgusta, se v Vuzenici pričenjajo 23. vuzeniški dnevi, ki bodo z pestrim programom, vse do nedelje 20. avgusta, poskrbeli za kulturne, športne, verske, sejemske, poučne, ter kulinarične dejavnosti. Dolgoletni koordinator Vuzeniških dni, Andrija Halužan je na novinarski konferenci povedall, da kljub temu, da so prireditve tradicionalne so zanimive. Vsako leto na program pride kakšna nova prireditev,  letos je to kulinarična tržnica “Mola ižina“, kjer se bo predstavilo 12 društev, ob tem pa bodo lahko obiskovalci preizkusili domače jedi. 15. avgusta na dan občinskega praznika občine Vuzenica, dan prej pa bo slavnostna seja na kateri bodo podelili priznanja in nagrade. Ob 20. uri bo pri Huti nadaljevanje Petelinjega zajtrka z Vladom Novakom v monodrami Ferija Lainščka, “Gajaš, arestant”.

Župan Franjo Golob, je na novinarski konferenci zaupal, da so letos namenili 20 tisoč evrov za logistiko, kar je več kot lani. Prav tako je poudaril, da je letošnje praznovanje prestavljeno za en teden, saj se v drugih občinah v okolici izvajajo prireditve.

Podrobni program najdete v e. plakatu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.