19:03, pet, 3. Maj

24. nacionalni otroški parlament na temo “Razmere v družbi”





V ponedeljek, 7. aprila 2014, bo v državnem parlamentu v Ljubljani potekalo zasedanje 24. nacionalnega otroškega parlamenta na temo “RAZMERE V DRUŽBI”. Udeležili se ga bodo mladi iz vseh slovenskih regij, ki so v preteklih mesecih na temo že razmišljali in razpravljali na šolskih, medobčinskih in regijskih parlamentih. Mlade parlamentarce bo ob začetku zasedanja pozdravil predsednik države Borut Pahor in podpredsednica Državnega zbora in gostiteljica Otroškega parlamenta Polonca Komar, na plenarnem delu zasedanja pa jih bo nagovorila tudi predsednica vlade Alenka Bratušek.

image007

Veseli so, da je predsednica nacionalnega Otroškega parlamenta tudi letos delegatka iz podravske regije, NOMI HRAST iz Maribora, ki bo na predsedniškem mestu zamenjala aktualno predsednico ANO VILHELMINO VERDNIK, prav tako iz Maribora. Ostali delegati iz podravske regije so Žiga Stopinšek, Jana Rumpf, Laura Štampar, Laura Munišič, Urban Koler, Martina Fridl, Sara Ferjuc, Nika Motaln.

Zajeta slika1

Letošnji parlament bo prav poseben, saj obeležujejo 25. obletnico Konvencije o otrokovih pravicah. Ministrstvo za zunanje zadeve bo ob tem jubileju ob robu 24. nacionalnega otroškega parlamenta organiziralo OKROGLO MIZO, na kateri bodo mladi parlamentarci iz vse Slovenije imeli možnost, da izrazijo svoje poglede na trenutno stanje otrokovih pravic in svoj položaj v družbi ter na razvoj sveta v prihodnje. Nagovoril jih bo minister za zunanje zadeve Karel Erjavec, govorci pa bodo tudi posebna predstavnica generalnega sekretarja OZN Marta Santos Pais, predsednica ZPMS Darja Groznik, Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer, predstavnik Dijaške organizacije Slovenije Peter Trobec in predsednica nacionalnega otroškega parlamenta Nomi Hrast.

Za dodatne informacije vam je na voljo Kornelija Kaurin, koordinatorica regijskega otroškega parlamenta v Mariboru, na tel. št. 02 229 69 13, 041 532 118 ali e-naslovu kornelija@zpm-mb.si.

Tadeja Dobaj
koordinatorica dejavnosti

Zveza prijateljev mladine Maribor
Razlagova 16, 2000 Maribor
02 229-94-52, 041 532-119
www.zpm-mb.si

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.