17:57, čet, 2. Maj

25 hišnih preiskav





Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Maribor na 25 hišnih preiskavah zaradi sumov gospodarskih kaznivih dejanj.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Maribor, v okviru predkazenskega postopka izvajajo aktivnosti preiskovanja kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete na območju Policijskih uprav Maribor in Ljubljana. Na podlagi odredb sodišča opravljajo 25 hišnih preiskav na naslovih fizičnih in pravnih oseb, kjer iščejo poslovno dokumentacijo in druge materialne dokaze, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku.

Današnje aktivnosti so usmerjene v preiskovanje gospodarskih kaznivih dejanj na škodo javnega zavoda. Preiskava, ki jo usmerja Okrožno državno tožilstvo na Ptuju poteka v smeri utemeljitve sumov storitve kaznivega dejanja Zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic po 257. členu KZ-1 in Goljufije po 211. členu KZ-1.

Ob tem so preiskovalci na podlagi pooblastil iz Zakona o kazenskem postopku, zaradi razlogov zbiranja obvestil in dokaznih predmetov o obravnavanih kaznivih dejanjih, 8 osumljenim osebam odvzeli prostost. Dvema
od njih je bilo pridržanje že odpravljeno.

Pri izvedbi vseh operativnih aktivnosti sodeluje skupno 61 kriminalistov in policistov iz Policijskih uprav Maribor, Ljubljana, Celje in Murska Sobota. Policija v predkazenskem postopku izvaja vse potrebne postopke v skladu s svojimi zakonskimi pooblastili, ki jih ima za preiskovanje gospodarske kriminalitete.

Več informacij do zaključka kriminalistične preiskave ne bo na voljo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.