09:05, sre, 24. Apr

25. obletnica waldorfskega vrtca v Mariboru tudi v pomoč UP-orniku





Minilo je 25 let odkar je v Mariboru pričela delovati prva waldorfska vrtčevska skupina. Ob tej priložnosti to soboto, 14. aprila, v Waldorfskem vrtcu Studenček pripravljajo prvi Jurijev sejem. Oplemenitili so ga z dobrodelnostjo, v pomoč mariborskemu UP-orniku.

Obletnici in sejmu v popotnico bodo predstavniki vrtca pod strokovnim vodstvom mariborskega mestnega viničarja Staneta Kocutarja, svečano posadili vinske trte. “V prihodnosti želimo pridelati lastno grozdje za tradicionalno jesensko stiskanje grozdnega soka skupaj z otroki,” so zapisali predstavniki vrtca. Od 10h do 14h se bodo na sonaravnem vrtu vrtca srečali otroci in njihovi starši iz vseh generacij, vključno s prvo generacijo iz leta 1993/94. Slavnostni, kulturni program obletnice se bo pričel s pozdravnim nagovorom mariborskega župana Andreja Fištravca, v nadaljevanju pa se bodo zvrstile glasbene točke otrok in pestra sejemska ponudba z dobrodelno noto.

obletnica waldorfskega vrtca

Dobrodelno druženje namenjeno UP-orniku
“Vsa sredstva, pridobljena z organizacijo sejma, bo Inštitut Sofijin Izvir Maribor, Waldorfski vrtec Studenček, namenil humanitarnemu društvu UP-ornik in s tem podprl prizadevanja Borisa Krabonje in njegovih sodelavcev pri lajšanju stisk socialno ogroženih družin. Ponudbo na stojnicah so pripravili učenci in učitelji, v sodelovanju s starši, dobavitelji in partnerjev s področja ekoloških, rokodelskih in zdravilnih dejavnosti, pripravili ponudbo na stojnicah. Za otroke bodo na voljo delavnice in gibalne igre.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.