04:37, sob, 27. Apr

30-letnik grozil policistom med postopkom





Sinoči so policisti v Oseku v občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah ustavili voznika 30-letnega voznika neregistriranega osebnega avtomobila, ki je bil na prednji strani označen z eno, na zadnji pa z drugačno registrsko tablico. Med postopkom, v katerem je bilo ugotovljenih več zadev, pa je policistom grozil. Ti so ga vklenili.

Slika je simbolična. Vir: pixabay.com

V postopku so policisti ugotovili, da voznik nima vozniškega dovoljenja in da ni uporabljal predpisane zaščitne maske, zraven tega pa je elektronski indikator pokazal, da je imel v organizmu 0,51 mg/l alkohola. Kot je predpisano, so mu policisti zasegli osebni avtomobil. Ko so ga s tem seznanili, je voznik pričel policistoma groziti in se do njiju nedostojno vesti, njunih opozoril in ukazov pa ni upošteval. Zaradi tega so ga policisti vklenili in ga, za čas do zaključka postopka, pridržali v intervencijskem vozilu. Zoper njega bodo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja, podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, za ostale prekrške pa so mu izdali plačilni nalog.

Policisti so zaradi neuporabe predpisane zaščitne maske izdali plačilni nalog tudi njegovi polnoletni sopotnici v vozilu, zoper njegovega mladoletnika sopotnika v vozilu pa bodo iz istega razloga podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.