17:41, pet, 27. Maj

31-letniku osumljenemu poskusa uboja odrejeno sodno pridržanje

Kot smo že poročali, smo v torek, 18. januarja 2022, v večernih urah obravnavali sum storitve kaznivega dejanja poskus uboja in nasilništva.

Kmalu po dogodku smo prostost odvzeli štirim osebam, tujim državljanom, začasno stanujočim na območju Celja, starim 19, 27, 31 in 34 let.
31-letnika smo včeraj zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboj, po členu 115/I Kazenskega zakonika -1, v zvezi s 34. členom Kazenskega zakonika -1, privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil sodno pridržanje, so sporočili iz PU Celje.

Ostale tri, ki smo jih ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništvo, po členu 296/I-II Kazenskega zakonika – 1, smo po opravljenih preiskovalnih dejanjih izpustili na prostost. Osumljeni so v pretepu poškodovali štiri osebe, prav tako tuje državljane.

Osumljeni so se v torek, okoli 19 ure, srečali na Ljubljanski cesti v Celju. Med njimi je prišlo do prepira, zaradi določenih nesoglasij glede
delovnega razmerja. Oškodovani so namreč zaposleni pri 31-letnemu osumljencu. Prepir je prerasel v pretep, pri čemer je osumljeni 31-letnik z nožem hudo poškodoval enega od oškodovancev, v pretepu so bili poškodovani tudi ostali trije.

Vse štiri osumljene smo kot rečeno kazensko ovadili, prav tako smo na podlagi Zakona o tujcih in določb Kazenskega zakonika, iz razlogov javne varnosti predlagali, da se jim izreče ukrep odstranitve tujca iz države.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *