11:06, pet, 3. Maj

44 odstotkov od 1.751 sodelujočih meni, da se morajo šolniki za cepljenje ali proti njemu odločiti po svoji presoji





Pred začetkom novega šolskega leta ostaja za zaposlene v šolstvu, dijake, učence in njihove starše še veliko neznank. Med vsem mnoge tudi vznemirjajo dvojna merila pri veljavnosti rezultatov hitrih testov na covid-19, vroča razprava pa je tudi o tem, ali bi se morali zaposleni v šolstvu in drugih poklicih, kjer se dela z ranljivimi skupinami, cepiti.

FOTO: Pixabay.com

Pred kratkim smo tudi na našem portalu objavili anketo o tem, ali bi se morali zaposleni v šolstvu cepiti proti covidu-19. Odziv na anketo je bil velik.

Na vprašanje, ali bi se morali zaposleni v šolstvu cepiti proti covidu-19, je od vseh 1.751 sodelujočih 44 odstotkov (775) odgovorilo, da naj bo to prepuščeno njihovi osebni presoji.  41 odstotkov ali 718 sodelujočih pa je odgovorilo “Ne”. 12 odstotkov ali 202 sodelujoča pa je za cepljenje zaposlenih v šolstvu. Trije odstotki ali 56 sodelujočih pa meni, da bi morali šolniki izpolnjevati enega od treh pogojev PCT. Torej, da so prebolevniki, cepljeni ali testirani.  Večina jih torej meni, da bi se morali zaposleni v šolstvu odločiti po svoji presoji. Velik odstotni delež pa je tistih, ki so proti obveznemu cepljenju šolnikov,  to pa je razvidno tudi iz komentarjev, ki so jih zapisali na družbenem omrežju Facebook, kjer smo delili objavo ankete.  Mnenja komentatorjev so sicer prav tako deljena, nekateri so za osebno presojo, nekateri proti, drugi za. Objavljamo nekaj komentarjev:

Nova anketa o dvojni veljavnosti rezultatov hitrih testov

Na našem portalu pa že lahko glasujete pri novi anketi. Tokrat vas sprašujemo “Ali je prav, da bo veljala dvojna veljavnost rezultatov hitrih testov, tedenska in 48-urna?” Minister Poklukar je namreč povedal, da bo v izobraževanju, domovih starejših in drugih poklicnih kategorijah, za katere se zahteva pogoj PCT, veljavnost hitrega testa en teden, drugod pa 48-urna veljavnost.

Če bi bile zdaj volitve, katero stranko bi volili?

  • Eno od koalicijskih (SDS, SMC, NSi) (32%, 2.156 Votes)
  • Nobene. (27%, 1.857 Votes)
  • Stranke iz KUL (LMŠ, SD Levica, SAB) (24%, 1.597 Votes)
  • Drugo. (16%, 1.116 Votes)
  • DeSUS (1%, 47 Votes)

Glasovi: 6.774

Loading ... Loading ...

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.