17:55, pet, 19. Apr

64-letnemu strelcu z območja Občine Hoče-Slivnica zasegli orožje





Policisti Policijske postaje Rače so obravnavali kaznivo dejanje Povzročitve splošne nevarnosti so v hišni preiskavi zasegli orožje, s katerim je 64-letni moški povzročil splošno nevarnost na območju Občine Hoče-Slivnica. Storilca so ovadili.

Takrat še neznani storilec je 27. 12. 2017, s strelnim orožjem prestrelil steklo balkonskih vrat novogradnje na območju občine Hoče-Slivnica. V času dejanja v stavbi ni bilo nikogar. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da obstaja sum, da je kaznivo dejanje storil 64-letni moški, doma z območja občine Hoče-Slivnica. Na podlagi odredbe sodišča so pri njem opravili hišno preiskavo. “Našli in zasegli so mu lovsko puško znamke Miroku in 44 nabojev zanjo, za katere osumljeni ne poseduje orožne listine, z njo pa je izvršil kaznivo dejanje“, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti so policisti osumljenca kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Zaradi kršitve določil Zakona o orožju, pa mu bodo izdali tudi odločbo o prekršku v t. i. hitrem postopku.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.