15:27, tor, 16. Apr

87-letnika bodo ovadili zaradi umora





Mariborski kriminalisti so danes na tožilstvo podali kazensko ovadbo zoper 87-letnega moškega zaradi utemeljenega suma, da je v noči iz sobote na nedeljo umoril 70-letno partnerko, s katero sta živela v izvenzakonski zvezi. Storilcu prostosti še niso odvzeli, saj je zaradi poškodb, potem, ko je skušal storiti samomor, v UKC Maribor. 

Vodja mariborskih kriminalistov Robert Munda je pojasnil, da je do tragedije po njihovih ugotovitvah prišlo zaradi večletnih nesoglasij med partnerjema. “Do spora med njima je prišlo že v soboto zvečer, pri tem pa je žrtev osumljenemu postavila nekaj pogojev za nadaljnje skupno bivanje, kar ga je očitno tako razjezilo, da je žensko umoril s pištolo, medtem ko je ležala v postelji,” je povedal Munda. K temu je dodal, da je preiskava pokazala, da 87-letnik za orožje ni imel ustreznih dovoljenj.
WP_20170131_12_02_49_Pro
Bojan Kitel PU Maribor in Robert Munda, vodja kriminalistov PU Maribor

Takoj po dejanju je storilec skušal soditi še sebi, a je po strelu padel v nezavest in se šele naslednje jutro iz nje prebudil. Ko je ugotovil kaj je storil, je obvestil reševalce. 70 – letnica je ob prihodu reševalcev na kraj dogodka še kazala znake življenja, vendar ji kljub reanimaciji več niso mogli pomagati.

Storilca so zaradi poškodb prepeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju, zaradi česar mu kriminalisti doslej še niso mogli odvzeti prostosti. Kot je pojasnil Munda je storilec sicer izven življenjske nevarnosti. Po njihovi ovadbi bo tožilstvo zoper njega podalo predlog za uvedbo preiskave.

WP_20170131_12_30_08_Pro
Stanovanjski blok kjer se je zgodil umor

Munda je na novinarsko vprašanje ali sosedje strela niso slišali dejal, da nihče ni dejal, da bi karkoli slišal, podrobnosti pa ni pojasnil. Prav tako je bila ženska, po informacijah policije že več let žrtev nasilja partnerja, a doslej teh dejanj nikoli ni prijavila. “Je pa o njih večkrat potožila bližnjim, a hkrati od njih zahtevala, da se ne vtikajo v njeno življenje in ne prijavljajo dejanj,” je še dodal Munda.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.