07:51, ned, 19. Maj

9-letna Neža potrebuje našo pomoč: Zbolela za rakom, prestala transplantacijo srca, a to še ni vse …





Neža je 9-letna deklica, ki jo življenje vedno znova postavlja pred težke preizkušnje. Ona pa se pogumno sooča z vsemi in premaguje vse ovire, so zapisali v Društvu Junaki 3. nadstropja.

“Starši so že kmalu po njenemu prvem rojstnem dnevu opazili, da Neža nenavadno pogosto močno joče. Ko pa je nenadoma začela škiliti na eno oko, so vedeli, da je nekaj hudo narobe. Po več obiskih zdravnika so prejeli diagnozo – rabdomiosarkom. 1,5 – letna deklica je zbolela za rakom. Začela se je zdraviti z intenzivno kemoterapijo,” so zapisali. Sredi drugega cikla je prišlo do zapletov z dihalno stisko in Neža je tako pristala na intenzivnem oddelku, kjer so se borili za njeno življenje.

Neža se ni predala in sčasoma so lahko nadaljevali s kemoterapevtskim zdravljenjem. Prestala je tudi protonsko obsevanje v tujini.

“Bolezen in zdravljenje je Neži pustilo trajne posledice – slepota na eno oko, slab sluh na eno uho, manjkajoče zasnove za zobe, asimetrija obraza in zastoj v rasti. Nežo so zdravniki redno spremljali in ji pet let po koncu zdravljenja diagnosticirali srčno popuščanje. Na Oddelku za intenzivno terapijo Pediatrične klinike je 6 mesecev čakala na transplantacijo srca. Težave pa se tukaj žal niso končale. Transplantacija srca je bila uspešna. Žal pa so po prebujanju opazili tetraplegijo. Ugotovili so, da je utrpela poškodbo hrbtenjače,” pojasnijo.

Po rehabilitaciji v Soči je v domači oskrbi. Vezana je na invalidski voziček. Zaradi slabe imunske odpornosti se šola od doma in je omejena pri vključevanju v rehabilitacijske aktivnosti ter pri druženju z vrstniki.

“Če pa le za hipec odmislimo vse Nežine težave, je Neža izjemno bistra in nadarjena deklica. Pred operacijo je z največjim veseljem igrala klavir in to tako, kot nekaj let starejši vrstniki. Nekoč pa se je članom glasbene skupine Čuki predstavila tudi s prisrčno točko na ukulele,” dodajo.

KAKO LAHKO POMAGATE?
Neži lahko pomagate z namensko finančno donacijo, in sicer na:
TRR: SI56 6100 0002 8848 632
Društvo Junaki 3. nadstropja, Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana
Sklic: 00 26092014 (nujno je potrebno navesti sklic ob nakazilu)
Namen: Za Nežo
Če bi radi pomagali na drugačen način ali vas še kaj zanima, nam pišite na: drustvo@junaki3nadstropja.si

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.