21:30, tor, 30. Apr

98-letnica odšla na volitve več kot tisoč kilometrov, domači med tem prijavili njeno izginotje





Iz Nove Gorice se je 98-letna Mercede Porcu odpravila  na dolgo pot, da bi v rojstnem Decimomannu pri Cagliariju oddala glas na volitvah.

V nedeljo so namreč imeli nedeljske deželne volitve na Sardiniji, Mercede Porcu pa je prepotovala več kot tisoč kilometrov. Ker pa njeni domači niso vedeli nič o njeni nameri, so njeno izginotje prijavili policiji, poroča tržaški časnik Primorski dnevnik.

Srečna, da je obiskala rojstno vas

Vest o potovanju priletne gospe je objavil sardinski dnevnik Unione sarda, ki je poročal, da jo je na občini, kjer je prevzela volilno izkaznico, pozdravila tamkajšnja županja Monica Careddu. “Imam volilno pravico in zakaj je ne bi izkoristila. Srečna sem, da sem lahko spet obiskala rojstno vas,” je ob tem dejala 98-letnica, ki se je zelo mlada poročila s Slovencem in se kasneje preselila v Novo Gorico. V domači kraj v Italiji se je vrnila po 25 letih.

Domači so jo prijavili kot pogrešano

Njeni domači naj ne bi nič vedeli o njeni nameri, da se udeleži volitev, zato so njeno izginotje prijavili policiji, ki je nato obvestila italijanske karabinjerje. Vendar pa iskalna akcija ni bila potrebna. Na Sardinijo je namreč priletela z letalom in se nato s taksijem odpravila v domači kraj.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.