23:05, sre, 15. Maj

Akcija: Očistimo območje občine Sveti Andraž – na drugačen način





V teh dneh mineva 10 let, odkar je bila izvedena prva akcija Očistimo Slovenijo. Te so se redno udeleževali tudi v občini Sveti Andraž. Letos pa zaradi ukrepov v povezavi z zamejevanjem novega koronavirusa in bolezni covid-19 ne morejo izvesti vseslovenske čistilne akcije. A Občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah vseeno motivira svoje občane, da bi na svojih sprehodih pobrali tudi kakšno smet. Takšno akcijo so vzeli resno učenci 1.b in 4.b razreda tamkajšnje osnovne šole, ki so na sprehodih tudi zares pobirali smeti.

Prav zaradi vneme učencev 1.b in 4.b razreda, ki so na pobudo svojih učiteljic Mateje Štancar in Andreje Černel čistilno akcijo vzeli resno, so na Občini Sveti Andraž ponosni nanje in se jim zahvaljujejo. “Hvala vsem učencem in občanom, ki skrbite, da naša narava ostaja čista in poziv vsem tistim, ki smetijo naravo, da se to ne počne,” pa so z občine zapisali na svoji Facebook strani. Akcija žal ne more biti množična in organizirana kot prejšnja leta, še vedno pa lahko občani veliko storijo sami. Tako da ne smetijo in tako da počistijo kdaj tudi sami.

Učenci 1.b in 4.b razreda so svoje dejavnosti tudi dokumentirali, njihove fotografije, ki so sicer objavljene tudi na Facebook strani Občine Sveti Andraž, si lahko ogledate v fotogaleriji.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.