02:22, pet, 26. Apr

Ali odločitve o hujšanju in shujševalni dieti ni več na seznamu novoletnih zaobljub?





Med novoletnimi zaobljubami je med najpogostejšimi znana tista o hujšanju. Marsikdo se zaobljubi, da se bo takoj po novem letu spravil k hujšanju, bolj zdravi prehrani in da se bo več gibal. Če že ne po novem letu pa vsaj v tekočem letu. Ste med temi tudi vi?

Prav zaradi tega, ker je v navadi, da si ob večjih dogodkih, sploh pa ob novem letu sami sebi in drugim radi obljubimo, da bomo nekaj storili zase, tudi s shujševalnimi dietami, smo na našem portalu vprašali bralce, ali so se po praznikih odločili za shujševalno dieto. Pri branju rezultatov ankete pa bi lahko rekli, da se trendi zaobljub spreminjajo ali pa da ljudje že drugače gledajo na hujšanje.

December je namreč tisti čas, ko veliko ljudi, sploh med prazniki, več poje, predvsem bolj “praznično”, nasitno, včasih tudi nezdravo hrano. In potem prazniki minejo, ljudje pa razmišljajo o tem, da bi manj jedli in se več gibali. A vseeno se je največ sodelujočih v anketi odločilo za kratek odgovor “Ne” pri vprašanju, ali so se odločili za shujševalno dieto. Kar 37 odstotkov od vseh ali 360 sodelujočih od skupno 973.  Tem sledijo tisti, ki pravijo, da nimajo potrebe po shujševalni dieti, saj se niso med prazničnim časom prenajedali. Teh je 277 ali 28 odstotkov.

18 odstotkov ali 175 sodelujočih pa je odgovorilo, da so se odločili za bolj zdravo hrano, ob tem pa tudi manj pojedo. En odstotni delež manj, 17 odstotkov ali 161 sodelujočih pa se je odločilo za dieto, a še niso začeli.

(Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.